FORTSETTER: Med nytt eierskap får Klimaservice et større marked sammen med Åge Nilsen AS og JM Hansen AS, gjennom selskapet Totalteq AS. De tidligere eierne av Klimaservice AS, Sigfred Steien (til venstre) og Odd-Ivar Sletten, ser lyst på framtida og skal fortsette driften på Setermoen. Foto: TERJE TVERÅS
FORTSETTER: Med nytt eierskap får Klimaservice et større marked sammen med Åge Nilsen AS og JM Hansen AS, gjennom selskapet Totalteq AS. De tidligere eierne av Klimaservice AS, Sigfred Steien (til venstre) og Odd-Ivar Sletten, ser lyst på framtida og skal fortsette driften på Setermoen. Foto: TERJE TVERÅS

Selger Klimaservice til Tromsø

BARDU: Sigfred Steien og Odd-Ivar Sletten har slått til på et tilbud fra JM Hansen AS og Åge Nilsen AS i Tromsø. Nå øker de arbeidsstokken.

Publisert Sist oppdatert

Klimaservice ble i fjor med og danne Totalteq sammen med JM Hansen og Åge Nilsen for å tilby totaltekniske løsninger i en stadig mer konkurransepreget tid innen bygg- og anleggsbransjen. Etter et tett samarbeid med JM Hansen og Åge Nilsen var det naturlig å henvende seg til disse samarbeidspartene da Klimaservice bestemte seg for å selge selskapet.

– Vi hadde et ønske om å videreutvikle Klimaservice og fant at den beste muligheten for dette var gjennom et totalteknisk samarbeid med andre solide og dyktige entreprenører. Selskapene har sammen vunnet store prosjekter som allerede er under utførelse. Samarbeidet har fungert meget godt, og vi opplever at dette har vært en ubetinget suksess, ifølge Steien.

40-årsjubileum

25. februar kjøpte JM Hansen og Åge Nilsen Klimaservice med 50 prosent av aksjene hver. Klimaservice har ventilasjon som sitt hovedområde, med en omsetning på 20-25 millioner de siste årene. Åge Nilsen AS har rørfaget og JM Hansen elektro.

– Gjennom Totalteq har vi sikret jobber i næringsbygget Storgata 25 og Innovanor på Senja, oppdrag som til sammen utgjør 50 millioner kroner for Klimaservice. Det medfører at vi nå må bygge opp, sier Steien, som i fjor hadde 40-årsjubileum som bedriftseier.

Daglig leder i Totalteq AS, Tor Torbergsen, sier det slik:

– Det vi har sett i vår bransje, er at i enkelte deler av Norge har de totaltekniske entreprisene fått en stadig større andel. Det vil si at hovedentreprenørene kjøper de tekniske fagene som én kontrakt og forholder seg da i større grad til aktører som tilbyr samlet de tre fagene, sier han.

Dermed er Totalteq aktuell for de større kontraktene, mens de som enkeltstående aktører ville blitt forespurt sjeldnere på større anlegg.

– Det betyr at når Klimaservice, Åge Nilsen og JM Hansen har slått seg sammen, har vi en annen styrke og kommer i posisjon til de mest attraktive jobbene i vår region, sier Torbergsen.

Bedriften består

Han forsikrer at Klimaservice fortsatt skal bestå. Både merkevaren, lokalene og driften skal fortsatt være på Setermoen. Og ingen ansatte vil miste jobben.

– Samtidig vil det bli bygd opp noe i Tromsø med prosjektleder også her. Det er fordi at vi, Åge Nilsen og JM Hansen, er her, og at vi har en del prosjekter gående her, sier Torbergsen.

I og med at Åge Nilsen også er etablert i Harstad-regionen fra før og har rørleggerjobber på innlandet, vil aksen Tromsø–Harstad bli dekket med Klimaservice og Setermoen midt imellom.

– Totalteq vil også utvide sitt markedsområde, så sånn sett er beliggenheten til Klimaservice midt i markedsområdet. Det vil innebære en klar økning av omsetninga, og det tilsier også at flere arbeidsplasser vil tilkomme selskapet som en del av utviklinga, sier han.

Dermed kan det blir flere enn 12 ansatte i Klimaservice, som forener kreftene til 80 ansatte i Åge Nilsen med datterselskaper og ca. 160 ansatte i JM Hansen.

Både Torbergsen, Steien og Sletten ser optimistisk på framtida.

– I disse koronatider så er det bra at man har en god ordreportefølje. Slik det ser ut nå, er det kanskje enda viktigere å være en del av den grupperinga som vi nå sammen er i Totalteq. Vi ser optimistisk framover selv i en tid som nå, sier Torbergsen.

Powered by Labrador CMS