Norges råeste bakkeløp:

BRDE SMIL: Billettansvarlig Per Olaf Storemyr (t.v.) og Jan Helge Nilssen (t.h.) i Norges råeste bakkeløp er storfornøyd med å ha Petter og Oliver Solberg med på laget. Foto: Roy Hovdan
BRDE SMIL: Billettansvarlig Per Olaf Storemyr (t.v.) og Jan Helge Nilssen (t.h.) i Norges råeste bakkeløp er storfornøyd med å ha Petter og Oliver Solberg med på laget. Foto: Roy Hovdan

Ser allerede fram til neste år

MÅLSELV. Enda er det over to uker til årets fartsfest i Målselv og Bardu. Likevel er ildsjel Jan Helge Nilssen allerede godt inne i planlegginga av neste års arrangement.

Publisert Sist oppdatert

- Jeg er allerede godt på vei inn mot 2019, smiler Jan Helge Nilsen.

Harstadværingen startet allerede for ti år siden planlegginga av Norges råeste bakkeløp. Da hadde han den første kontakten med Målselv kommune og hyttegrendelaget i Målselv fjellandsby. I 2011 var det klart for det aller første løpet, og om drøye to uker er det klart for den åttende utgaven av arrangementet. Det har bare økt i omfang de siste årene, og selv om årets blir det største til nå, lover grunnleggeren at det ikke stopper der:

- Nei, dette kommer bare til å bli større og større. Det er bare å vente i spenning, for jeg kan ikke si så mye om det allerede nå, sier han fornøyd.

Før helga ble det offentliggjort at det i tillegg til drifting på NAF-banen i Bardu, kjendis-bilcross på Steiland-banen i Bardu og oppvisning i sentrum av Andselv, også blir drag-kjøring på sletta inn mot bakkene i Målselv fjellandsby. Dette skjer på kvelden fredag, før det store bakkeløpet i fjellandsbyens bakker lørdag.

- Vi har planene klare og kommer til å utvide arrangementet ytterligere, sier en fornøyd Jan Helge Nilssen.

Like enkelt hadde han som arrangør det ikke etter 2016-arrangementet. Med få påmeldte førere til bakkeløpet, var arrangørene nær ved å gi seg. Men da det snudde, så snudde det for alvor.

- Det var nye bekjentskaper og mye tilfeldigheter som gjorde at ting endret seg, og i fjor ble det en kjempesuksess, sier Jan Helge Nilssen.

Blant dem som kom til og fikk fart i arrangementet, var Per Christian Håveødegård.

- Med han og flere ble det virkelig fart i arrangementet, sier Nilssen.

Med totalt rundt 10 000 tilskuere på alle arrangementene til sammen i fjor fikk arrangørene litt overskudd, og de pengene har gitt arrangørene bedre muligheter for å lage årets bilsportfest enda bedre.

- Dette kommer til å bli helt topp, og allerede er billettsalget vår kjempebra. Jeg tror vi har solgt allerede over 400 billetter. Det har vi aldri vært i nærheten av tidligere, sier Nilssen.

Bakkeløpet tegnet i vår en treårig sponsoravtale med bilsporttalentet Oliver Solberg, og det medfører at han og hans mer kjente pappa, Petter, kommer til bakkeløpet de neste tre årene.

– Det er en kjempemulighet for oss, sier Nilssen, som er overrasket over hvor stort gjennomslag bakkeløpet har hatt innen bilsportmiljøene.

- Det virker som «alle» har hørt om oss, nasjonalt som internasjonalt, sier han.

Nylig var de invitert til Lånke-banen, for å være med på en VM-runde i rallycross. Det ble en lærerik tur på alle måter.

- Vi er egentlig nå på et grensepunkt på hvor stort vi kan lage arrangementet, uten at vi begynner å jobbe fulltid med dette. Hadde jeg ikke hatt en så grei arbeidsgiver som jeg har, hadde jeg fått sparken for lenge siden, ler Nilssen, som er selvstendig næringsdrivende.

Drømmen hans var i utgangspunktet at de skulle klare å lage en bilsportfestival ut av dette.

- Nå er vi der, slår Jan Helge Nilssen fornøyd fast.

Powered by Labrador CMS