GODE RENN: BOIF-løper Ingrid Andrea Gulbrandsen tror hun styrket VM-sjansene etter helgas renn i skandinavisk cup. Arkivfoto: Ivar Løvland
GODE RENN: BOIF-løper Ingrid Andrea Gulbrandsen tror hun styrket VM-sjansene etter helgas renn i skandinavisk cup. Arkivfoto: Ivar Løvland

Ser lyst på en VM-sjanse etter semifinale i Falun

MÅLSELV: Sesongoppkjøringa til Ingrid Andrea Gulbrandsen har vært preget av skader. Derfor var helgas renn i skandinavisk cup en opptur for BOIF-løperen.

Publisert Sist oppdatert

22-åringen fra Bardufoss OIF har slitt med en skade i foten hele oppkjøringa til denne sesongen, og fortsatt plager skaden henne så mye at det har vært uaktuelt med konkurranser i klassisk stil for hennes del. Under helgas skandinaviske cup i Falun i Sverige gikk hun derfor kun skøytesprinten fredag og den 10 km lange fristilsdistansen søndag.

Den tidligere klassisk-eksperten fikk på begge distansene en hyggelig opptur etter en tøff start på sesongen.

– Jeg er veldig godt fornøyd. Helga ble en opptur for meg, sier Ingrid Andrea Gulbrandsen.

VM-mål

Hun tok seg fredag greit videre fra sprintprologen, nærmest for første gang på en skøytesprint, og kom seg også velberget gjennom kvartfinalen, før det bar ut i semifinalen. Der møtte hun flere av verdens beste svenske sprintere.

– Det var artig å se hvor man ligger hen, selv om det var et stykke opp til dem, sier Gulbrandsen.

Likevel var sprinten så bra at hun bare hadde en annen norsk U23-løper foran seg på resultatlista. Det styrker Ingrid Andrea sine sjansen for å komme med på det norske sprintlaget som skal være med under VM for løpere under 23 år. Det arrangeres i år på norsk jord, på Lygna i starten av mars.

– Hovedfokus er nå å komme med dit, sier Ingrid Andrea Gulbrandsen, som i fjor vinter gikk inn til en 4. plass i samme mesterskap på sprinten. Da gikk den i klassisk stil.

Viktige Uttaksrenn

På søndagens 10 km i fristil fortsatte oppturen for BOIF-løperen som da endte på en 21. plass, 1.45 bak den svenske toppløperen Jonna Sundling som vant alle distansene i Falun. Men avstanden opp til en 10. plass var bare halvminuttet, og kun 15 sekunder skilte opp til Synne Arnesen fra Finnsnes/Tromsø som kom på en 14. plass.

– For å komme med til U23-VM er det to uttaksrenn til som blir viktige, norgescup på Vinn og skandinavisk cup i Otepää, sier Ingrid Andrea Gulbrandsen.

Hun føler selv at hun nå har blitt en mye bedre løper i fri teknikk etter å ha måttet prioritere denne stilarten siden skaden i foten har hemmet hennes klassisk-muligheter.

– Klassisk har jeg ikke gått siden oktober, men jeg får se. Kanskje kan det bli aktuelt med noen konkurranser også i den stilarten, men da må jeg ha noen dager hvile etterpå, sier Ingrid Andrea Gulbrandsen.

Skaden i foten er en belastningsskade med skjevstilling av bein som det er vanskelig å få gjort noe med. En operasjon er mulig, men kanskje blir det bare en lengre periode med hvile som må til.

Powered by Labrador CMS