TAPTE: Martin Mikkelsen og NIL tapte klart for Skarp i tirsdagens kamp i Tromsø. Her fra vårkampen i Nordkjosbotn. Foto: Ivar Løvland

Serverte Skarp halvparten av målene

BALSFJORD: Nordkjosbotn holdt stand i 40 minutter i bortemøtet med Skarp. Da gikk rullegardina ned for gjestene.

Publisert Sist oppdatert

FOTBALL 4. DIVISJON
SKARP-NIL 6-0

Tre mål de siste fem minuttene av første omgang ødela helt Nordkjosbotns håp om poeng i bortemøtet med opprykksjagende Skarp. På tre av Skarp sine totalt seks mål fikk de ballen servert direkte fra NIL-spillere.

- Ja, de får tre mål der vi har målgivende, og det er klart det er kjedelig at det blir slik. Hvorfor det blir slik, vet jeg faktisk ikke, sier Gaute Bjørn Olsen.

NIL var heldige det første kvarteret at de ikke kom under, men etter at de klarte ri av hjemmelagets press de første minuttene, jevnet kampen seg mer ut, og gjestene klarte også spille seg til et par brukbare muligheter. Kampen fremsto da som ganske åpen, men da Marco Mathisen slo ei tversoverpasning rett i beina på Gabriel Sandbukt rett utenfor 16-meteren fem minutter før pause, takket og bukket Skarp-spilleren og «limte» ballen opp i venstre hjørne fra 16 meter.

Målet tok helt luven fra NIL-laget, og i løpet av omgangens siste minutter slapp hjemmelaget til to nye skåringer fra kort hold.

- Det synes som om intensitet og moral blåses bort med det første baklengsmålet. Jeg var sikker på at vi skulle holde nullen til pause, helt til det målet kom, sier Gaute Bjørn Olsen.

Med 0-3 i sekken ble det en tung andre omgang, og blant annet med god NIL-hjelp gjennom med to nye «serveringer» signert midtstopperne Jesper Selsbakk og Jørgen Stensland, skåret Skarp ytterligere tre mål etter sidebytte.

- Kjedelig med slike situasjoner der vi gir dem mål, men når det er sagt er det kanskje greit at alle tabbene kommer i en og samme kamp, sier trener Gaute Bjørn Olsen.

Nå venter et nytt opprykksjagende lag lørdag for NIL når Krokelvdalen kommer på besøk. Deretter er det nøkkelkamper mot Ishavsbyen og Storelva. Hvis Tromsø IL 2 kommer ned fra 3. divisjon, og vinneren av 4. divisjon ikke klarer opprykk, går det tre lag ned fra 4. divisjon. I så fall har NIL fortsatt presset på deg i sesonginnspurten for å berge plassen.

- Vi får satse på at vi får noen gode treningsuker og at vi gjør ei bra avslutning på sesongen. Da håper jeg vi henter noen poeng i de siste kampene, sier NIL-trener Gaute Bjørn Olsen.

Mot Skarp mønstret han ei stor tropp. Det håper han skal hjelpe laget i sesonginnspurten:

- Noen nye spillere og noen tilbake fra skader hjelper helt klart på.