SESONGSLUTT: Sesongen er omtrent over for Erik Valnes etter at landslaget valgte å droppe rennene i Canada og USA i frykt for spredninga av koronavirus. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SESONGSLUTT: Sesongen er omtrent over for Erik Valnes etter at landslaget valgte å droppe rennene i Canada og USA i frykt for spredninga av koronavirus. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sesongen over for Valnes etter korona-forfall

MÅLSELV: Norges skiforbund bestemte tirsdag at de ikke sender langrennsløpere til verdenscupavslutninga i Canada og USA. Det betyr at sesongen i praksis er over for Erik Valnes.

Publisert Sist oppdatert

– Det var ikke akkurat slik siste del av sesongen skulle bli. Nå blir det i stedet for viktige konkurranser bare en mye tidligere «ferie», sier Erik Valnes.

BOIF-løperen skulle sammen med de andre uttatte løperne til Canada og USA for å gå sesongens siste konkurranser. For sprinter Valnes var det en sprint-tour kommende helg som sto på programmet, og der skulle han forsvare andreplassen han ligger på i sprintcupen før de tre avsluttende konkurransene. Nå regner han med at den høythengende pallplassen går fløyten, med mindre det internasjonale skiforbundet (FIS) velger å stryke de siste konkurransene fra å telle med i verdenscupen.

– Men det tviler jeg på at de gjør. Så langt jeg vet er det bare Norge som har trukket seg fra konkurransene, sier Erik Valnes.

Helse først

Det norske forbundet gjør dette mest fordi de er redd for smittespredninga av koronaviruset, og at grensene i Nord-Amerika kan bli stengt i løpet av de drøye to ukene som de norske løperne skulle være «over dammen».

- I den situasjon vi per nå er i med tanke på risiko for spredning og smitte av koronavirus, har vi et ansvar for å prioritere helse foran prestasjon, sier langrennskomiteens leder Torbjørn Skogstad til forbundets egen hjemmeside.

Tre sprinter

Verdenscupens siste konkurranser er berammet til Quebec i Canada førstkommende helg, deretter en rask tur til USA og Minneapolis for ett renn ut i neste uke og deretter finalekonkurranser i Canmore i Canada neste helg igjen. Valnes skulle kun gå de tre første sprintene.

– Jeg støtter fullt ut avgjørelsen om at vi ikke reiser på konkurransene der. Avgjørelsen er tatt av folk som har peiling på dette, men det er klart det er synd at vi ikke får konkurrert, sier Erik Valnes.

Riktig valg

Han føler seg sikker på at pallplassen sammenlagt i sprintcupen ryker som følge av den norske avgjørelsen, og skulle helst ønske at konkurransene ble strøket helt fra verdenscupen.

– Det er surt at vi blir straffet for å ta viktige og riktige avgjørelser, sier Erik Valnes.

Tidlig ferie

Ganske sikkert blir NM del 2 også avlyst her hjemme, og dermed er det ingen viktige konkurranser igjen for Erik Valnes og de norske toppløperne.

– Nå blir det mer lystbetont trening den neste perioden og en litt tidligere «ferie». Sesongen ble plutselig bare helt over for meg. Det var liksom ikke slik sesongen skulle avsluttes, og det er merkelig hvor fort det kan skje i løpet av 24 timer, sier Erik Valnes.

Powered by Labrador CMS