TØFF: Karoline Fossli viser muskler på banen. Foto: Ole Reidar Mathisen
TØFF: Karoline Fossli viser muskler på banen. Foto: Ole Reidar Mathisen

Sesongens siste kretssamling

RUSTAHØGDA : De fire fotballkretsene i Nord-Norge hadde i helga sesongens siste samling for å finne talenter til både landslag og nasjonale talentsamlinger. To jenter fra Midt-Troms var tatt ut hvor den ene måtte avstå på grunn av skade.

Publisert Sist oppdatert

Hannah Thoresen fra BOIF og Aurora Wibe fra Målselv IL var de eneste fra Indre Troms som var kalt inn til samlingen. Karoline Fossli var reserve og fikk sjansen til å være med da Wibe måtte melde avbud til samlingen

- Jeg er så utrolig gira på å spille, men en belastningsskade i ankelen gjorde at jeg ikke kunne delta, sa Aurora Wibe.

Hun har et sterkt ønske om å komme langt innen fotballen, og samlinger som dette er veldig viktig for henne for å få en arena til å vise seg fram. Det største ønsket hun har er å kunne tre på seg en landslagsdrakt i 2020.

Legen har anbefalt hvile for Wibe og kretstrener Jim Myrli synes det var en riktig avgjørelse å ta en hvilehelg. I følge Myrli har Wibe et stort talent og skal ikke ta noen skade av å måtte stå over ei kretssamling. Myrli har treneransvaret for 2005-jentene fra Troms på samlingen og skryter av de tre jentene fra Midt-Troms.

- Det skal ikke utelukkes at minst én av jentene fra Midt-Troms er å se på talentsamlingen i Sarpsborg om tre uker, sa Myrli.

Selv om han håper at alle tre skal få sjansen til å reise, så vet han at sjansen er særdeles liten med tanke på at det er få plasser til samlingen fra Nord-Norge.

Målet er landslaget

Begge jentene på samlingen er dedikere og ønsker å satse fullt på fotballen. I første omgang håper de at de får være med på talentsamlingen i slutten av måneden. På lengre sikt ønsker de begge å kunne spille med flagget på brystet neste år.

Karoline Fossli viser muskler på banen.

- Jeg satser fullt på fotball nå og håper på å komme på landslaget til slutt, sa Karoline Fossli.

Hannah Thoresen har de samme målene, og andre idretter må vike for fotballsatsingen. Nåløyet er trangt for det er kun fire jenter totalt fra de fire kretsene som får være med på talentsamlingen i Sarpsborg.

Hannah Thoresen i duell i en kamp mot Nordland.

Uttak

- Vi føler at vi har tatt med de beste spillerne i kretsen, men det er et trangt nåløye når det er så få plasser fra hele Nord-Norge, sa Pål Kjetil Walle

Han er spillerutvikler i Troms Fotballkrets og har hatt ansvaret for det logistiske rundt kretssamlinga på Bardufoss. Etter samlingen skal han sette seg ned med sine trenere som kommer med sine vurderinger av spillerne. Disse vurderingene tar han med seg når de fire kretsene skal sette seg sammen for å plukke ut de som skal videre på talentsamling.
- Vi håper på å gjennomføre uttaket i løpet av kort tid siden talentsamlingen er så nært forestående, sa Pål Kjetil Walle.

Powered by Labrador CMS