GLAD FOR SUKSESS: Silje Theodorsen vant i helga minitouren i BUL-sprinten. Det gleder Troms-venninna Lovise Heimdal (t.h.). (Arkivfoto)
GLAD FOR SUKSESS: Silje Theodorsen vant i helga minitouren i BUL-sprinten. Det gleder Troms-venninna Lovise Heimdal (t.h.). (Arkivfoto)

Sesongstart som forventet

LANGRENN: Lovise Heimdal er fornøyd med sesongens første renn. Nesten sprintfinale og nesten pallen individuelt ble resultatet.

Publisert Sist oppdatert

– Egentlig ei helt grei åpning. Når du konkurrerer for første gang i sesongen, kan du nesten ikke forvente bedre, sier Lovise Heimdal.

Sisteårsjunioren var tideler unna en finaleplass på tid i fristilssprinten lørdag under BUL-sprinten på Gålå. Hun endte på fjerdeplass i sin semifinale, men trodde først at tida skulle holde til en finaleplass som «lucky looser», men det gikk akkurat ikke. Søndag endte hun på en 4. plass på 5 km klassisk.

– Jeg skal først vise form om to uker på Vang når mønstringsrennene er. Rennene i helga var helt uten betydning og bare en god start på sesongen for meg, sier 19-åringen fra Bardu idrettslag.

Nå blir hun nærmest som snøflyktning å regne sørpå fram til rennene på Hedmark. Denne uka er hun på samling med juniorlandslaget på Skeikampen. Deretter blir hun sammen med Team Veidekke Nord-Norge, sannsynligvis på Sjusjøen der de etter planen skal være.

– Slik forholdene er hjemme nå, er det best å være her hvor snøen er, sier Lovise Heimdal.

Hun har lyst til å vise seg skikkelig fram under VM-mønstringsrennene på Vang, men understreker at det ikke er noen krise om hun ikke kommer til sesongens store internasjonale juniormesterskap. Det siden de individuelle øvelsene der ikke er hennes beste med tanke på stilart.

– Junior-VM blir mer som en bonus, men det er klart jeg ønsker å prestere både om to uker og særlig i norgescuprennene som kommer etter jul, sier Lovise Heimdal.

Hun er glad sin tidligere juniorkonkurrent i Troms, Silje Theodorsen fra Kvaløysletta skilag, lykkes slik hun gjør akkurat nå. I fjor konkurrerte de side om side i juniorklassen. Lovise som den beste i starten av sesongen, mens Silje var nesten uslåelig på tampen. Nå har Silje store muligheter til å få sin verdenscupsjanse allerede på Lillehammer til helga.

– Det er kjempemorsomt at Silje gjør det så bra, og det gir også meg troen på at det går an å lykkes. Jeg har vært litt skremt for det som venter når jeg blir senior, men slik Silje presterer nå, gleder jeg meg mer til det. Jeg og Silje har trent mye i lag, og det er kjempebra å se at det går an å være god allerede tidlig i seniorkarrieren, sier Lovise Heimdal.

Sjøl går hun mest sannsynlig et lokalt renn på Lygna til helga for å få enda mer konkurransetrening i kroppen.

Powered by Labrador CMS