STYRKER STAB. Rådmann Håvard Gangsås i Bardu sier kommunen skal styrke enheten for samfunn og utvikling og derfor løse jobben med skogbruksfaglige tjenester selv. Foto: Knut Solnes
STYRKER STAB. Rådmann Håvard Gangsås i Bardu sier kommunen skal styrke enheten for samfunn og utvikling og derfor løse jobben med skogbruksfaglige tjenester selv. Foto: Knut Solnes

Sier opp skogbruksavtale

BARDU: Bare et drøyt år etter at avtalen ble inngått, sier nå Bardu kommune opp avtalen de har med Dyrøy kommune om skogbruksfaglige tjenester.

Publisert Sist oppdatert

Årsaken er at Bardu selv skal løse denne tjenesten.

- Vi skal styrke tjenesten fremover, skogbruk er satsing, og vi skal derfor drive dette selv, sier rådmann Håvard Gangsås i Bardu.

Avtalen som ble inngått i fjor har en oppsigelsestid på seks måneder. Det betyr at omleggingen først vi skje til høsten.

Gjør endringer

Det er enheten samfunn og utvikling i Bardu kommune som nå skal ta seg av skogbrukstjenestene. Rådmann Håvard Gangsås sier omleggingen skal styrke enheten.

- Vi skal løse dette selv, og vi skal også gjøre endringer innenfor motorferdselshåndtering. Dette skal fra stab til enhet samfunn og utvikling, som skogbruk er en del av. Det er ikke avklart hvem som skal gjøre denne jobbe, men dette er en del av samlet styrking av enheten, sier han til Nye Troms.

Kort levetid

Bardu kommune har siden avtalen med Dyrøy ble inngått kjøpt skogbrukstjenester fra kystkommunen. Det er rådgiveren for skogbruk i Dyrøy som har jobbet med saker i Bardu og har også hatt kontordager på Setermoen.

Bardu kommune har kjøpt tjenester som planleggings, rådgivnings og forvaltningsoppgaver for tiltak som ligger under Lov om skogbruk. Kommune har dekket halvparten av personalutgiftene for stillingen, lønn, sosiale utgifter, samt kurs og reiseutgifter. Da avtalen ble inngått i februar i fjor ble den inngått med en minimums levetid ut 2018.

Det er rådgiver skogbruk i Dyrøy Alf Rune Hoff som under avtaletiden har jobbet for både Dyrøy og Bardu.

Powered by Labrador CMS