Nå kan bygging av nyskolen starte:

SERVICE-VEI: En ny vei til Barduhallen er under bygging slik at drifta av hallen kan pågå som før. Den nåværende veien og parkeringsplassen ligger på anleggsområdet. Foto: TERJE TVERÅS
SERVICE-VEI: En ny vei til Barduhallen er under bygging slik at drifta av hallen kan pågå som før. Den nåværende veien og parkeringsplassen ligger på anleggsområdet. Foto: TERJE TVERÅS

Signerte kontrakten med Hent AS

BARDU: Rådmann Håvard Gangsås underskrev onsdag kontrakten om bygging av nyskolen. Da er entreprenøren offisielt i gang med prosjektet.

Publisert Sist oppdatert

Den symbolsk og viktige begivenheten skjedde i Trondheim, hvor Hent har sitt hovedkontor. Der møtte rådmannen i Bardu administrerende direktør Jan Jahren og to andre fra ledelsen. De kunne dermed sette hvert sitt navn under kontrakten, som har en verdi på oppimot 400 millioner kroner.

Ny vei

Prosjektleder Tore Lorentzen i BP3 prosjekt AS forteller at Hent allerede er i gang med prosjekteringen og forbereder en plan for hvordan riggplassen rett nord for Barduhallen skal bli. Først skal de sikre byggområdet og gjerde inn plassen. I og med at dette området sluker dagens vei og parkeringsplass til Barduhallen, har de begynt å bygge en ny service-vei fra Spongaveien til baksiden av Barduhallen som brukerne kan benytte seg av under anleggsperioden. Dermed blir ikke drifta av hallen påvirket av arbeidet.

Før spaden settes i jorda på skoletomta, må igangsettelsestillatelsen for anlegget sendes kommunen. Den er ifølge Lorentzen under utarbeidelse. Svarfristen er på maksimalt tre uker fra kommunen.

– Forhåpentligvis går det kortere tid. Når den er gitt, kan man komme i gang med grunnarbeidene på skolebygget, sier Lorentzen.

En ny vei til Barduhallen er under bygging slik at drifta av hallen kan pågå som før. Den nåværende veien og parkeringsplassen ligger på anleggsområdet.

Mye snø

Han møtte representanter fra Hent på området for et par uker siden. De var overrasket over de store snømengdene som ligger på stedet og vurderte om de skulle begynne å rydde snø av området hvor riggen skal stå, for å framskynde våren en smule.

– Ut fra de planene de presenterte da, hadde de tenkt å begynne med den ene opsjonen som er å etablere toaletter i Barduhallen og ellers begynne med ombygginga av Barduhallen ganske tidlig. I løpet av en måneds tid tenker jeg nok at det begynner å vises at det skjer noe, når riggen begynner å bli etablert, sier Lorentzen.

I tillegg holder Hent på med å kontrahere samarbeidspartnere. Det første som skal gjøres på skoletomta, er grunnarbeidet.

Lokale ressurser

– Blir det noen lokale entreprenører satt på denne jobben?

– Det har jeg ikke fått informasjon om. Når det gjelder grunnarbeidet, er det mange maskiner som skal på plass. Hvilken entreprenør de velger å bruke, må vi bare se på. Det er egentlig litt opp til de lokale også. For det første må de ha kapasitet til å ta en såpass stor jobb, og for det andre så må de prise seg inn. Det er sikkert konkurranse mellom flere, og det gjelder på alle fagområder, går jeg ut fra.

Powered by Labrador CMS