SITTER I ET BUR: I buret sitter Sigve trygt hvis uhellet skulle være ute. Foto: Marie Nitteberg Dalhaug
SITTER I ET BUR: I buret sitter Sigve trygt hvis uhellet skulle være ute. Foto: Marie Nitteberg Dalhaug

Sigve Bergum fra Karlstad stilte på hjemmebane med egenbygget bil

Under fredagens dragrace kunne tilskuere se hvordan Bergum svidde gummi på sletta. På lørdag fikkhan vist mer av sine kjøreferdigheter.

Publisert Sist oppdatert

Han kjører en Nissan 200 sx som han har hatt siden i fjor sommer. Da var den bare et skall, så han har brukt vinteren til å bygge den slik han vil ha den.

– For å få så mange hestekrefter som denne bilen har trenger man en stor turbo, motorstyring også kjører den på alkohol, sier Sigve.

Lekebil?

Bilen har bortimot 1000 hestekrefter. Det er en bil med bakhjulstrekk som han satt opp til å drifte med.

– En lekebil?

– Ja, det er en lekebil, sier Bergum lurt.

Når det er glatt på banen, slik som det var under fredagens dragrace-konkurranse, hjelper det med firhjulstrekk og en litt tung bil. Der hadde han dessverre ingen fordel denne kvelden.

– Det er likevel kjempegøy, og det er derfor vi kommer hit selv om vi ikke vinner, smiler Sigve.

Ingen feil eller problemer oppstod, så Sigve kunne delta alle omgangene.

Dyr hobby

Hobbyen må kunne kalles dyr. Etter hvert løp må det blant annet byttes dekk, og da er Sigve glad for at han har fått sponsing fra Tannhelse Finnsnes, JL Dekksenter og Bil Service Nord. Han håper også at flere vil kunne bidra slik at han kan fortsette med det han liker så godt.

– Det er hjertelig velkomment med flere sponsorer, oppfordrer Sigve.

Det er nemlig ingen pengepremie som venter på den som vinner dragracet, kun heder og ære. Det viktigste for Sigve er at publikum syns det er gøy å se på, slik at de kan få holde på til neste år også.

Jens Møklebys Mercedes-Benz 190e og Sigve Bergums Nissan 200 sx var oppstilt ved siden av hverandre i depoet. På privaten er bileierne fra Målselv gode kompiser.

Veldig fornøyd

Etter løpet på lørdag skriver Sigve et innlegg på Facebook om sine erfaringer med Norges Råeste Bakkeløp. Her trekker han fram at han er fornøyd med at bilen har gått klokkerent på hans første deltagelse i bakkeløpet. Det ble ikke noen vinnertid, men han syns tiden på 2:05 minutter opp bakken var veldig bra med den redskapen og kjøreerfaringa han har.

Tidene hans ble bedre og bedre for hver omgang han kjørte. Den første omgangen endte på 2:11.43 og den siste endte på 2:05.17. Med en slik progresjon, kan det bli spennende å følge Sigves framtid i motorsporten.

Powered by Labrador CMS