VINNERE: Her er vinnerelevene i konkurransen til Nordkjosbotn skole, Oliver Knedahl Berglund fra 4. klasse og Anna-Cecile Johnsen fra 6. klasse. Foto: Bengt Erik Hanssen
VINNERE: Her er vinnerelevene i konkurransen til Nordkjosbotn skole, Oliver Knedahl Berglund fra 4. klasse og Anna-Cecile Johnsen fra 6. klasse. Foto: Bengt Erik Hanssen

Sikker på sykkel

NORDKJOSBOTN: Like sikkert som at asfalten dukker opp etter vinteren er det at Nordkjosbotn skole tar sykkelundervisninga alvorlig.

Publisert Sist oppdatert

Læreplanen har noen kompetansemål om trafikk, sykkel og sikkerhet. Dette følger Nordkjosbotn skole opp gjennom et godt innarbeid system med Trygg trafikk, NAF og Rema 1000. Tirsdag denne uka hadde Nordkjosbotn skole teori, teoriprøve, og ferdighetssykling. Ferdighetssyklinga gikk av stabelen på parkeringsplassen til Rema 1000, der kjøpmann Rune Skogstad sponsa lunsj til alle deltakerne, samt en premie til de to vinnerne.

Teoriprøven består av 16 spørsmål om vikeplikt, skilt, plassering i kryss. Selve sykkeltesten har 9 øvelser. Der elevene får teste seg i balansesykling, nødbrems, navigere på små flater, slalåm og flytte på gjenstander.

I år var det første året at 4. klasse deltok, tidligere har det vært 5.klasse til 7.klasse som har hatt denne konkurransen. Mange barn begynner å ferdes mer alene på sykkel i 10 års-alderen, så vi synes det er greit at de fra 4. klasse får denne opplæringen. Av deltakerne var det mange elever som viste utmerket håndtering av sykkel, mens andre opplevde at de ikke behersket alle delene med å håndtere sykkelen like godt, skriver Nordkjosbotn skole i ei pressemelding.

Beste gutt og jente tar seg videre til distriksfinale i Lyngen 22. mai. Fra Nordkjosbotn er det i år Oliver Knedahl Berglund 4. klasse og Anna-Cecile Johnsen 6. klasse som kvalifiserte seg.

Powered by Labrador CMS