Sondres lykkearena:

SOLID: Sondre Grønvoll viste solid skyting i helga. Under Lakselvdal Open ble det 247 poeng og 345 poeng etter finalen. Foto: Børre Pedersen
SOLID: Sondre Grønvoll viste solid skyting i helga. Under Lakselvdal Open ble det 247 poeng og 345 poeng etter finalen. Foto: Børre Pedersen

Sikret seg to seire på helgas tre stevner

Sondre Grønvoll fra Målselv skytterlag vant både Lakselvdal Open og Midtsommerstevnet. I finalen i Giro d’ Midtsommer endte han på andreplass.

Publisert Sist oppdatert

– Lakselvdalen er nesten blitt litt min nye lykkearena, smiler 21-åringen fra Målselv skytterlag.

I vår vant han Vikingsmellen der. Lørdag slo han til med ny personlig rekord på 25-skudden med 247 poeng, og med 98 poeng i finalen vant han stevnet med 345 poeng. Det var to poeng bedre enn den gamle mester, Tor Erik Fossli, også han fra Målselv skytterlag.

– Jeg trives tydeligvis godt i Lakselvdalen, smiler Målselv-skytteren, svært fornøyd med resultatet der.

Skjev finale

I Rislamotreffen til Storsteinnes skytterlag gikk det ikke like bra. Der hadde han en skjev finale som gjorde at 241 fra innledninga ble til helt ordinære 335 etter finalen, men i Storfjord gikk det langt bedre. I et tett stevne fikk han igjen 241 på 25-skudden, men med 98 poeng i finalen var Sondre Grønvoll en av fem skyttere som stoppet på 339 poeng. Der var Sondre best av alle på innertreff.

– Artig med marginer på min side, sier Sondre.

Nest best i finalen

Giro d’Midtsommer er en superfinale som de tre skytterlagene Storsteinnes, Lakselvdal og Storfjord samarbeider om. Den gikk senere på dagen søndag på Brenna skytesenter, og der var det et grunnlag som ble skutt. Her stoppet Sondre på 96 poeng. Det var to poeng bak vinneren av klasse 5, Jon Olav Solaas fra Trondenes skytterlag. Grønnvoll sine lagkamerater Klaus Arne Olsen og Tony Rubbås Jacobsen var de andre i finalen, sammen med Einar Brandskognes. Sistnevnte tidligere Målselv-skytter, men nå skyter han for Kvæfjord.

– Jeg er godt fornøyd med helga. Det varierer litt fra stevne til stevne, men det må jeg regne med ut fra det treningsgrunnlaget jeg har, sier Sondre Grønvoll.

Studier først

21-åringen studerer medisin nå, og skolen har naturlig nok førsteprioritet for hans del.

– Jeg trener når jeg har mulighet, men på det beste vet jeg at jeg har gode poengsummer inne. Det gjelder bare å ha «dagen», sier Sondre.

Nå venter NNM i Bø i Vesterålen til helga, og senere i sommer er det Landsskytterstevne i Bodø. Under NNM håper Målselv-skytteren å kunne kjempe om edelt metall, om «dagen» er der.

– På LS har jeg nok ikke muligheter, men på NNM kan det være mulig å oppnå noe om det blir fullklaff. Jeg har ingen «kongetanker», men potensialet er der når jeg er på mitt beste, smiler Sondre Grønvoll.

Rundt 140 skyttere var med på alle tre stevnene denne helga.

Powered by Labrador CMS