AMBISJONER: Tobias Ferdinand Rubbås har store planer om å vinne landsskytterstevnet i år. Foto: Malin Cerense Straumsnes
AMBISJONER: Tobias Ferdinand Rubbås har store planer om å vinne landsskytterstevnet i år. Foto: Malin Cerense Straumsnes

Sikter høyt mot landsskytterstevnet

BARDUFOSS: Tobias Ferdinand Rubbås fra Målselv skytterlag fikk fulltreffer på samtlige skudd i samlagsmesterskapet. Det lover godt for hans planer for landsskytterstevnet.

Publisert Sist oppdatert

Det var en tydelig fornøyd skytter som kom ut av skytebanen lørdag ettermiddag. Bare minutter tidligere uttrykte tilskuere på oppholdsrommet sin beundring for den unge skytterens treffsikkerhet, og Rubbås smilte fra øre til øre da han åpna døra inn til oppholdsrommet. Samlagsmesterskapet i miniatyrskyting på Bardufoss har fortløpende finale sia den går over fire dager, og Rubbås fikk derfor benytta seg av den gode flyten videre inn i finaleskytinga. Med et resultat på 350 poeng, og dermed beste skytter i klassen eldre rekrutt, fikk han et velfortjent klapp på skuldra av Lars Tore Hanssen i ungdomsutvalget til Målselv skytterlag.

– Det føles veldig bra. Jeg får igjen for all treninga, sier en fornøyd skytter.

Vil vinne LS

15-åringen trener to ganger i uka i tillegg til tørrtrening hjemme, og er fullt klar over at det skal mye trening til for å bli blant de beste. Han trener med et klart mål for øyet.

– Jeg har planer om å vinne landsskytterstevnet, sier han.

– Tror du det er mulig?

– Ja, jeg tror det. Men det er mange gode skyttere i Troms. Det var ei som skjøt 349 her, så det gikk akkurat, sier han.

Skyting ligger til familien, så det lå nok i kortene at også han skulle begynne. Det har han ikke angret på én eneste dag.

– Det passer meg bra. Jeg liker å holde på med våpen og jakt, sier Rubbås.

Det var Ine W. Nilssen fra Falken skytterlag som skjøt tett opp mot Rubbås med 349 poeng. I klasse 3-5 var det skytterkongen Tor Erik Fossli fra Målselv skytterlag som skjøt best med 345 poeng. Han fikk imidlertid sterk konkurranse av lagkameraten Sondre Grønvoll, som fikk like mange poeng men færre innertiere. Tony Rubbås Jacobsen fra samme skytterlag skjøt seg til tredjeplass i finalen med 344 poeng. I juniorklassen skjøt Torinn Håkstad fra Lakselvdal skytterlag best med 349 poeng. Bak henne kom lagkamerat Emma Eliassen med 345 poeng, og Alexander Hakvåg fra Målselv skytterlag skjøt 340 poeng. I klassen eldre junior var det Trygve Andreas Aasland som skjøt best med 337 poeng.

Powered by Labrador CMS