ENGASJERT: Maren Irene Gåre Bakkevold fra Nordkjosbotn er ei engasjert, ung dame med mange baller i lufta. Hennes nyeste prosjekt har vært å ta over redaktørstolen i Midnattsolposten. Foto: Privat
ENGASJERT: Maren Irene Gåre Bakkevold fra Nordkjosbotn er ei engasjert, ung dame med mange baller i lufta. Hennes nyeste prosjekt har vært å ta over redaktørstolen i Midnattsolposten. Foto: Privat

Sitter i redaktørstolen til studentavisa

BALSFJORD: Balsfjordjenta Maren Irene Gåre Bakkevold har tatt over som redaktør for studentavisa for Universitetet i Tromsø. Der ser hun fram til å engasjere seg.

Publisert Sist oppdatert

Maren Irene Gåre Bakkevold fra Nordkjosbotn har mange baller i lufta. Hun studerer rettsvitenskap ved Universitetet i Tromsø, er politisk aktiv i Arbeiderpartiet og AUF og har nå fått seg en ny stilling som redaktør.

Snu skuta

Universitetet i Tromsø hadde tidligere ei studentavis som het Utrupia, som gikk konkurs for noen år tilbake. I 2017 ble det startet opp ei ny studentavis, Midnattsolposten. Den nye avisa har likevel ikke funnet sitt fotfeste helt ennå. Det har vært vanskelig å få folk til å engasjere seg i redaksjonen, og det er ikke så mange som har hørt om avisa. Det ønsker Bakkevold, som avisas nye redaktør, å gjøre noe med.

- Nå har jeg vært redaktør siden inngangen til februar. Det har vært litt overveldende og mye å gjøre. Men samtidig er det et arbeid som er vanskelig å legge fra seg, siden det er så utrolig engasjerende, sier Bakkevold.

De siste ukene har hun jobbet med å gjøre det mer kjent at det finnes ei studentavis ved Universitetet og jobbet med å få folk til å ønske å bidra i redaksjonen.

- Generelt så ønsker jeg å bygge et større sosialt miljø rundt avisa. Det skal være et sted der folk kan komme å være engasjerte, og treffe andre engasjerte som kanskje har like interesser som dem selv, sier Bakkevold.

Kommer på plass

Hun er den andre redaktøren i Midnattsolposten, og føler at det praktiske begynner å komme på plass, etter intensivt arbeid.

- Vi har nå ei god nettside og et styre som gjør jobben sin. Nå handler det om å gjøre studentene bevisste på avisa si, sier hun.

Å blande journalistikk og politikk er ikke spesielt vanlig i disse dager, men som aktiv i Arbeiderpartiet er Bakkevold likevel sikker på at hun skal greie å unngå og blande rollene.

- Jeg tenker at det viktigste er at jeg er bevisst på de rollene jeg har. Jeg tror feilene først skjer når man glemmer det og ikke er bevisst nok, sier hun.

Ingen partiblekke

For hun har ingen intensjon om at avisa skal være noen partiblekke.

- En av måtene jeg tenker å løse det er å rekruttere bredt. Vi ønsker å få inn et mangfold av engasjerte folk. Så får jeg selv være forsiktig med å dekke politikk, spesielt når det kommer til studentparlamentet, sier hun.

Hun har selv nylig trukket seg fra parlamentet, der hun var listeleder på den ene lista.

- Det er jo i utgangspunktet en svakhet, men jeg forsøker å snu det rundt. Jeg tenker at jeg på grunn av min bakgrunn har en del kunnskap ulike prosesser som andre kanskje ikke har i samme grad, så kan jeg heller bistå andre som skal dekke disse temaene, der det passer, sier hun.

Framtida

Om det er en fremtid innenfor jusen, journalistikken eller noe helt annet som venter Bakkevold etter studiene er hun usikker på.

- Jeg valgte jusen litt fordi jeg sleit med å bestemme meg for hva jeg ville. Jeg brenner veldig for kvinnesaken og feminisme, så jeg ønsker veldig å få jobbe med det på en eller annen måte. Så får vi se om det blir journalistikk eller noe helt annet, sier den unge redaktøren.

Powered by Labrador CMS