LANGRENN: Sivert Moen fra Mellembygd idrettslag gikk inn til en 19. plass i 17-årsklassen på første dag av junior-NM på ski. Han seiler nå opp blant favorittene i klassen før NNM. Foto: Ivar Løvland

Sivert beste nordnorske

Publisert Sist oppdatert

På fredagens 11,25 km lange fristilsdistanse i Hommelvik mellom Stjørdal og Trondheim var Sivert beste nordnorske løper i klassen. Han var nesten tre minutter bak klassens suverene vinner Vebjørn Hegdal fra Larvik, men bare halvannet minutt bak sølvplass.

- Avstanden opp til de beste er langt fra avskrekkende. Jeg er veldig fornøyd med å få denne plasseringa. Tross alt var jeg ikke topp 100 i fjor i klassen på hovedlandsrennet, sier Mellembygd-løperen.

19. plassen fra fredag er sesongens nest beste resultat i nasjonal sammenheng. Bare en 13. plass fra første norgescuphelga etter nyttår henger høyere. Deretter ble han syk og mistet blant annet kretsmesterskapet. Sist norgescuprunde lyktes han langt fra like bra som på fredagens norgesmesterskap. Nå ser han fram til NNM om to uker i Bodø. Der håper han å forbedre fjorårets plasseringer, da han var på 5. plass som best.

- Målet er helt klart medalje, og jeg går gjerne for et gull på fellesstarten i fristil. Den skal kunne passe meg godt, smiler han lurt.

Lovise Heimdal fra Bardu IL ble ikke uventet den lokale løperen med best resultat på fredagens NM-distanser. I 19-20-årsklassen gikk hun inn til en 8. plass. Lovise var over tre minutter bak gullvinner Lotta Weng. De tre første var innenfor 20 sekunder på NMs første dag. Fauskeløperne Ingrid Mathisen og Christina Rolandsen kom på plassene rett foran henne. Lørdag har ventelig Lovise en bedre distanse når det er snakk om klassisk langrenn.

Lillesøster Johanne Heimdal kom på 33. plass i 17-årsklassen, to og et halvt minutt bak overraskelsen Synne Arnesen fra Senja ski. Synne tok Troms eneste gull på NMs første dag, og det gjorde hun på suverent vis med sin klare seier. Hun vant med over tjue sekunders seiersmargin.

Blant guttene kom Maximilian Bie fra BOIF på en 38. plass i 19-20-årsklassen, mens Erlend Nyhus fra Bardu kom på 141. plass i samme klasse. Audun Erikstad fra Vadsø vant gull i denne klassen.

I 17-årsklassen endte Sivert Moen sin klubbkamerat Mats Jørgen Nordmo Ingdal på en 91. plass, to sekunder foran William Nymo Melseth fra BOIF på 95. plass.