LINEDANCE: Elevene i 6. og 7. klasse på Øvre Bardu skole er nok blant Skole-Norges beste i linedance. De imponerte med sin taktfaste versjon av 'Footloose'. Foto: Kari Anne Skoglund
LINEDANCE: Elevene i 6. og 7. klasse på Øvre Bardu skole er nok blant Skole-Norges beste i linedance. De imponerte med sin taktfaste versjon av "Footloose". Foto: Kari Anne Skoglund

Sjarmerte UKM-publikumet i Bardu

SETERMOEN: UKM Bardu satte deltakerrekord samtidig som det er et generasjonsskifte på denne scenen. Talentene innen dans, sang, rock, tegning og foto sjarmerte publikum.

Publisert Sist oppdatert

Hele 53 deltakere var påmeldt årets Ung kultur møtes (UKM) i Bardu. Den eldste var 16 år, mens de aller fleste var 12-13 år. Det gjorde at årets utgave av Bardu UKM ikke nådde helt det samme toppnivået som det har gjort i tida hvor 18-19-åringer var med. Men det hadde ingenting å si. Deltakerne viste stor bredde i sine kulturuttrykk, da de deltok med hiphop-dans, linedance, visesang, rockeband, popmusikk, kor, tegninger og fotografier.

Duen De to besto av Nicolai Kroken og Emma Wien Dahle, og de framførte sangen "Stiches" av Shawn Mendes. Nicolai deltok også alene med visesang, og sang "Har du fyr" av Ola Bremnes. Og det på meget vakkert vis.

Sjeldne sjangere

To grupper sto for innslag som en ikke så ofte ser på UKM-scenen. Koret The Singstars hadde sceneerfaring fra Abba-konserten til Bardu korforening tidligere i februar, i bagasjen. Da de ni koristene inntok Alarock scene, var det med sangen «Fight song». En av sangerne i koret, Jonas Furuly Kristiansen, deltok også med et solonummer. Han sang poplåta «Diamonds», som definitivt ikke er en lett oppgave for en tiåring, på så overbevisende måte at juryen valgte å sende han til fylkesfestivalen for å gjenta opptredenen sin.

Jonas Furuly Kristiansen er bare ti år, men han er tøff nok til å stå alene på scenen og synge sangen "Diamonds".

Den andre gruppa som deltok i en noe uvanlig UKM-sjanger, var ei gruppe på hele elleve stykker. De deltok med linedance, og de har noe mer enn det å danse i takt til felles. De er alle elever i 6. og 7. klasse på Øvre Bardu skole. Det var ingen tvil om at dette hadde de øvd lenge til.

Elevene i 6. og 7. klasse på Øvre Bardu skole er nok blant Skole-Norges beste i linedance. De imponerte med sin taktfaste versjon av "Footloose".

Rocka seg videre

Øvd lenge til UKM, det hadde nok også dansegruppa som gikk videre til fylkesfinalen. For denne gangen var det dans innen sjangeren hiphop som trakk det lengste strådet. Juryen hadde tre slike innslag å velge mellom. Ei av danserne var med i samtlige. Hun heter Kamille Heimdal Rambø, og hun deltok med et solonummer, et dansenummer med venninna Celine Ariel Kristensen og et dansenummer sammen med nevnte Kristensen, samt Trine Bjørnsen Hovde og Martine Oppdal Sagmo. Det var opptreden nummer to, hvor de to dansegladevenninnene hadde kalt seg Squaden som blir å se igjen i regionfestivalen.

Jentene i Hot Pink trener sammen en gang i uka. De består av Kamille Heimdal Rambø, som deltok med tre dansenummer, Celine Ariel Kristensen, som deltok med to dansenummer, Martine Oppdal Sagmo og Trine Bjørnsen Hovde.

Der for de selskap av rockebandet Hjernedød, som også stakk av med publikumsprisen. Publikum likte deres versjon av ZZ Tops «Sharp Dressed Man» så godt at de forlangte en reprise.

Rockebandet Hjernedød fikk virkelig rockefoten til å gå på Alarock scene. Bandet består av Amin Magomadov (vokal og gitar), Amund Walør Indal (gitar), Eron Sadiku (bass) og Andreas Trøen Moen (trommer). De ble belønna med publikumsprisen.

Kunstinnslaget

Blant kunstinnslagene var det Andrea Nerviks foto med navnet «Lillebror» som gikk videre.

Andrea Nervik, som her får utdelt deltakerdiplom av rådmann Håvard Gangsås, fikk først publikumsprisen. Så fikk hun vite at fotografiet "Lillebror" også tar henne med til fylkesfestivalen.

Det fikk hun også publikumsprisen for. De to andre kunstbidragene fra Bardu som blir å se i kunstutstillinga i regionfestivalen på Finnsnes 5.-7. april, er begge lagd av ti år gamle Madelen Kristensen. Det med tegning, maleri og trykkene som hun hadde navngitt «Sommerblomsten» og «Snømann i dyrehagen».

Maleriet "Sommerblomsten" blir å se i kunstutstillinga under regionalfestivalen. Det blir også bildet "Snømann i dyrehagen", som begge er lagd av Madelen Kristensen.

Powered by Labrador CMS