FRYKTER GLATTE VEIER: Daglig leder i Målselv fjellandsby, Pål Einar Eilertsen, frykter konsekvensene av kommunestyrets veivedlikeholds-nei. - Om en av kommunens og landsdelens friskeste destinasjoner ikke får veiforbindelse, er det en katastrofe, sier han. Foto: Kari Anne Skoglund
FRYKTER GLATTE VEIER: Daglig leder i Målselv fjellandsby, Pål Einar Eilertsen, frykter konsekvensene av kommunestyrets veivedlikeholds-nei. - Om en av kommunens og landsdelens friskeste destinasjoner ikke får veiforbindelse, er det en katastrofe, sier han. Foto: Kari Anne Skoglund

Sjokkert over brøyte-nei

MÅLSELV FJELLANDSBY: Daglig leder Pål Einar Eilertsen frykter at kommunestyrets brøyte-nei kan få alvorlige konsekvenser for Målselv fjellandsby.

Publisert Sist oppdatert

I torsdagens kommunestyre­møtet avviste flertallet en avtale om vintervedlikeholdet av hovedveien i Målselv fjellandsby. Til tross for at veien er kommunal, sa flertallet nei til å bruke 600 000 kroner på det årlige vedlikeholdet. De ba rådmannen forhandle fram en bedre avtale. Det har sin årsak i at Målselv Utvikling påtok seg regninga for veivedlikeholdet av veien etter at den ble bygget. Men etter at selskapet gikk konkurs, gjelder ikke den avtalen lenger. Målselv fjellandsbys daglige leder er sjokkert over det nye vedtaket, som gikk mot rådmannens anbefaling.

– Vi vil henstille politikerne til å vurdere saken på nytt. Om det sluttes med vintervedlikehold av veien, vil det få alvorlige konsekvenser. Det ligger i sakens natur. Om en av kommunens og landsdelens friskeste destinasjoner ikke får veiforbindelse, er det en katastrofe, sier Eilertsen.

Ser betydningen

Han legger til at det er vanskelig å tro at vedtaket virkelig kan bety at veien ikke skal brøytes eller strøs lenger.

– Jeg vil gå så langt som å si at jeg nekter å tro at målselvpolitikerne kan gå så langt. Dette er en kommunal vei som fører opp til flere kommunale anlegg. Det er en viktig arbeidsplass for om lag 40 mennesker. Målselv fjellandsby er en stor inntektskilde fra skattebetalere, offentlig avgifter og besøkende for kommunen, sier han.

Veivedlikeholdet ble ikke umiddelbart avsluttet med kommunestyrets avgjørelse. Etter at regnet begynte å øse ned denne uka, har det blitt strødd godt opp bakken og til toppen. Uten dette arbeidet hadde det ikke vært mulig for en vanlig bil å komme seg opp.

– Veien er nå fin, og det er brøytet og strødd til nå. Det er vi glade for. Vi ser hva veien betyr, for det har vært fullt hus her siden oppstarten. Vi er i startgropen av noe stort. Vinterferien er like rundt hjørnet, og påska er ikke langt unna. Scenarioet om veien ikke vedlikeholdes da, er ille, mener fjellandsbylederen.

Siden vedtaket ble gjort, har Eilertsen og rådmann Rita Johnsen vært i kontakt. De har avtalt at de skal møtes snarlig for å diskutere saken videre.

– Det er ikke vår økonomi som skal være avgjørende her, men prinsippet. Som prinsipp er det kommunen som skal stå for vedlikeholdet av den kommunale veien. Det lå ingenting i premissene om at vi måtte overta vedlikehold av en kommunal vei da vi kjøpte Målselv fjellandsby. Vi forventer at den blir brøytet, sier han.

– Føler dere at avtalene kommunen hadde med Målselv Utvikling er et hinder for utvikling?

– Vi er redd for at det skal bli sånn. Vi er ikke det samme selskapet, og vi har ikke de samme planene som dem, men vi har ikke økonomisk ryggrad til å ta vedlikeholdet av en kommunal vei selv. Målselv Utvikling gikk også konkurs. Det er kanskje ikke dumt for politikerne å ha med seg, sier han.

Bruker av driftsbudsjettet

Kommunens veiavdeling bruker av det inneværende driftsbudsjettet til vintervedlikeholdet av hovedveien i Målselv kommune. De planlegger å gjøre det til den nye avtalen er på plass.

– Inntil videre har vi fått beskjed om å fortsette med vintervedlikeholdet som før. Men det har blitt signalisert om det blir fortgang med forhandlingen av en nye avtale med fjellandsbyen, sier veisjef i Målselv, Gunnar Nerdal.

Selve forhandlingene med Målselv fjellandsby er det rådmannen som har ansvaret for.

Powered by Labrador CMS