MÅTTE REPARERES: Fjorårsvinteren ble av det harde slaget for det populære båtutsettet på Altevatnet. Foto: Yngve Foshaug
MÅTTE REPARERES: Fjorårsvinteren ble av det harde slaget for det populære båtutsettet på Altevatnet. Foto: Yngve Foshaug

Skadene i denne havna ble kostbare

BARDU: Båtutsettet ved båthavna på Altevatnet ble skadd i fjor vinter. Skadene var så omfattende at det kostet over 100.000 kroner å sette det i stand.

Publisert Sist oppdatert

Utbedringene ble gjort tidlig i juli i fjor, og det ble satt raskt i gang for å få jobben gjort før vannet steg opp i mot området der båtutsettet var skadet. Det var Bardufirmaet Sollid Entreprenør som gjorde jobben.

Nå søker Altevatnet Hytte- og Båteierforening om 30.000 kroner fra Bardu kommune i støtte til de utgiftene man fikk på reparasjonen. Totalt kom prislappen på nesten 128.000 kroner

Det er også søkt om 30.000 kroner fra Statskog. Selv går hytte- og båteierforeningen inn med 68.000 kroner.

Har stor betydning for mange

Søknaden til Bardu kommune kommer opp i formannskapet nå på onsdag, og det med en positiv innstilling om å støtte foreningas reparasjon av båtutsettet.

- Utsettet på Altevatnet er av stor betydning både for privatpersoner som skal transportere seg og sitt, og reiselivsaktører som skysser turisme. Det er cirka 2.000 båtutsettelser per år i havna, og havna er avhengig av at infrastrukturen fungerer optimalt, skriver rådmannen i saksframlegget til politikerne.

Får ikke naturskadestøtte

Ivar Foshaug som er leder i Altevatn Hytte- og Båteierforening har i søknaden til Bardu kommune skrevet at årsaken til skadene på båtutsettet sannsynligvis skyldes is og snø, kombinert med endret vannstand og da en utvasking ved nedtapping av vannet.

Skadene på båtutsettet strakk seg over ti meters lengde og i en meters bredde. Båtutsettet er bygd på 60-tallet i forbindelse med kraftutbyggingen. De ble oppgradert og utvidet i 2005. Utsettet er bygd opp av steinfylling, grus, armert betong og fendere i tre.

Hytte- og Båteierforeningen søkte om naturskadeerstatning til reparasjon av utsettet. Men fikk avslag fordi skaden ikke skyldes naturulykke som skred, flom og storm, opplyser Foshaug.

Bardu kommune er innstilt på å bevilge 30.000 kroner til båtutsettet via det kommunale kraftfondet.

Powered by Labrador CMS