FLERE SAKER PÅ BORDET: Midt-Troms lensmannsdistrikt har flere skadeskytingssaker fra elgjakt som nå skal etterforskes. En av dem er saka i fra Bardu der et jaktlag fant dette skuddsåret i ei elgku. Foto: Bardu kommune (arkiv)
FLERE SAKER PÅ BORDET: Midt-Troms lensmannsdistrikt har flere skadeskytingssaker fra elgjakt som nå skal etterforskes. En av dem er saka i fra Bardu der et jaktlag fant dette skuddsåret i ei elgku. Foto: Bardu kommune (arkiv)

Skadeskytinga i Bardu er bare én av flere skadeskytingssaker i lensmannsdistriktet i år

BARDU: Midt-Troms lensmannsdistrikt er ikke kommet i gang med etterforskningen etter at en elg ble funnet skadeskutt i Bardu tidligere denne måneden.

Publisert Sist oppdatert

Katrine Grimnes, politioverbetjent i lensmannsdistriktet, forsikrer imidlertid at saken skal etterforskes. Det samme gjelder flere andre skadeskytingssaker som er kommet inn nå i høst.

Som Nye Troms skrev for ei uke siden, var det Bardu kommune som varslet om skadeskytingen etter at et elgjaktlag kom over ei elgku i skogen i Øvre Bardu som var tydelig skadet. Kua måtte avlives, og det var da dyret skulle slaktes, at man fant et skuddsår i elgen som ikke stammet i fra selve avlivinga.

Beslag

Politiet ble varslet, og politiet har tatt beslag i kula som ble funnet i elgen. Elgen hadde helt opplagt hatt store lidelser som følge av skadeskytingen.

Bardu kommune har ikke fått inn noen melding om skadeskyting som kan spores til det aktuelle dyret. Det var leder for avdeling landbruk i Bardu kommune, Ingeborg Nygaard, som varslet politiet om saken.

Seks saker

Katrine Grimnes sier at denne saken fra Bardu ikke er den eneste skadeskytingssaken som politidistriktet nå skal etterforske. Men den er den eneste i Nye Troms sitt distrikt. Den nærmeste saken stammer fra Salangen.

– Vi har en sak der som er av samme karakter som den i Bardu. Vi har fått inn flere jaktsaker de siste par ukene. Det dreier seg om skadeskytinger som er rapportert inn fra kommunene, sier Grimnes.

Hun sier at politiet nå har seks saker i bunken for jakt og fiske.

Oppdaget

I Bardu var det et jaktlag i Øvre Bardu som kom over den skadde elgkua. Den hadde store problemer med å bevege seg og hadde en fot som laget tenkte kunne være brukket.

Jaktlaget varslet kommunen om saken, og det ble besluttet å avlive dyret. Det var da dyret ble felt, at de oppdaget at årsaken til skadene i foten på elgen stammet fra en helt annen kule enn den som avlivet dyret.

Powered by Labrador CMS