FØRST JUBEL: Først kunne lagkaptein Marco Mathisen juble over skåring mot Skarp. Foto: Ivar Løvland

Skadesmell verre enn poengtapet

NORDKJOSBOTN: NIL ledet lenge mot Skarp, men tapte. Verre var det at et par sentrale spillere sannsynligvis pådro seg skader som kan sette dem ut av spill i lengre tid.

Publisert Sist oppdatert

Lagkaptein Marco Mathisen røk på en hamstrings-skade etter en god halvtime på banen, og kan være ute i mange uker med en skade tilsvarende den som satte han utenfor lengre perioder forrige sesong. Han ble erstattet av Markus Karlsen Skogheim som har vært ute siden i januar med en leddbåndskade. Det tok ti minutter før han slo opp kneskaden og får en ny lengre periode på sidelinja.

Først kunne lagkaptein Marco Mathisen juble over skåring mot Skarp.

Da ledet NIL fortjent 1-0 mot seriefavoritten Skarp, etter ei skåring av kaptein Mathisen etter drøyt ti minutters spill. Unggutten Magnus Søreng fikk slått inn fra høyre, og foran mål kastet Torjus Nikolaisen seg fram. Han traff ikke mål, men på bakre stolpe kom Mathisen og satte ballen kontant i nettmaskene fra kort hold.

To på ett minutt

Men i løpet av ett minutt på tampen av første omgang snudde kampen fullstendig. Skarp utnyttet to grove balltap på NILs banehalvdel og skåret to kjappe. Først misset Einar Skogheim ballen i midtbaneleddet og Skarps fosset opp på høyresiden og slo inn til en ensom Gabriel Fjellvang. Han kom på løp inn i feltet og fikk fritt spillerom helt umarkert på åtte meters hold. Der var returløpene til forsvaret halvhjertet.

Så gikk det nøyaktig 13 sekunder fra NIL tok avspark til ballen igjen lå i nettet bak NIL-målvakta. Midtstopper Thomas Sjøthun prøvde å føre opp som bakerste mann, ble taklet og mistet ballen til Eirik Nergård. Han bare fosset fram på venstresiden og satte ballen i lengste hjørnet fra skrått hold fra fem meters hold. Igjen uten imponerende defensiv inngripen av NIL-forsvaret.

- Hadde vi klart å gå til pause med 1-0 tror jeg vi hadde tatt denne kampen, sier en skuffet Chris Andrè Skare.

Spilte jevnt

Venstrebacken fortviler over minuttene som ødela alt for NIL torsdag kveld.

Tre minutter etter pause ble vondt til verre for NIL da samme Nergård fikk forsere fritt inn fra venstre på sekstenmeterstreken og foran mål satte han den ned i venstre hjørnet. Det ble resten av oppgjøret en kamp for NIL for å komme tilbake i kampen.

Rent spillemessig klarte de det godt. De spilte jevnt med sort-trøyene, og skapte også omtrent like mange sjanser som gjestene. Men uttellinga den var ikke god. Det ble med mye nesten, og mot slutten fikk Skarp mer rom å boltre seg i da NIL forsøkte å flytte opp spillet. Det resulterte i at Emil Malm Sundfær ti minutter før slutt fikk sette spikeren da han ble spilt alene igjennom og satte ballen via målvakt Andreas Berntsen Løvland og i nettmaskene.

Klar fremgang

- Jeg synes vi gjør en veldig mye bedre kamp enn mot TUIL 2 på mandag. Vi tar tak og styrer egentlig overraskende mye. Vi er veldig gode den første drøye halvtimen, sier trener Gaute Bjørn Olsen.

Deretter ble Mathisen skadet og måtte få hjelp av lagkamerat Chris Andrè Skare.

Han fortviler over skadene til laget, selv om han etter kampen ikke hadde noen status over skadene til hverken Mathisen eller Karlsen Skogheim. Mot TUIL 2 ble Kristian Knutsen skadet, og er uaktuell de nærmeste kampene.

- Det er klart, vi har en tynn stall, og skadene vil klart merkes. Vi må bare ta ei oppsummering og se hvem vi har tilgjengelig til mandagens kamp borte mot Lyngen/Karnes, sier NIL-treneren.

Kort vei

Han tar mye positivt med seg fra Skarp-kampen, selv om det ikke ble poeng.

- Vi er smågiftige hele veien og opprettholder trykket godt, men vi har et par svært dårlige avgjørende situasjoner defensivt. Vi risikerer litt for mye der og blir straffet brutalt, sier Gaute Bjørn Olsen.

Om de få sekundene fra de ledet 1-0 til Skarp hadde snudd til 1-2, sier han:

- Det er kort avstand fra himmel til helvete!

Verst med skader

Midtstopper Jørgen Stensland spilte en god kamp, og brydde seg etter kampen ikke så veldig mye om poengtapet. Han var mer bekymret over skadene som laget pådro seg.

- Det som er ille er at vi mister spillere ut med skader. Det er helt klart det verste med denne kampen. Selve oppgjøret er egentlig godt utført av oss. Vi er mye bedre enn mot TUIL 2, men det er noen få minutter der kampen ødelegges for oss, sier Stensland.

Kan bli nye fjes

NIL har i utgangspunktet mistet mange erfarne spillere foran denne sesongen. Det vil merkes mere nå.

- At profiler er borte vil merkes med det unge laget vi har. Det kan vi ikke trene fram i løpet av to-tre måneder, sier Chris Andrè Skare.

Rutinerte Daniel Fossan fikk en drøy halvtime mot Skarp, og trener Gaute Bjørn Olsen håper han blir mer tilgjengelig fremover. Samtidig utelukker han ikke at en spiller eller to kan komme inn hvis skadesituasjonen blir ille.

- Kanskje må vi pushe på et par spillere som vi har tenkt å få med på trening, sier NIL-treneren.