IKKE PERFEKT: Oppladninga før svømme-NM hjemme i Bergen har ikke gått smertefritt unna for Susann Bjørnsen fra Setermoen svømmeklubb. ARKIVFOTO Foto: Ivar Løvland
IKKE PERFEKT: Oppladninga før svømme-NM hjemme i Bergen har ikke gått smertefritt unna for Susann Bjørnsen fra Setermoen svømmeklubb. ARKIVFOTO Foto: Ivar Løvland

Skadet før NM

SVØMMING: Susann Bjørnsen har slitt med en nakkeskade de siste ukene. Den kom ubeleilig med tanke på norgesmesterskapet i kortbanebasseng som starter i Bergen denne uka.

Publisert Sist oppdatert

- Jeg skulle gjerne vært denne skaden foruten, sier 23-åringen fra Setermoen svømmeklubb.

Bosatt i Bergen og med ADO Arena som sin nye hjemmebane, skulle hun gjerne hatt ei skadefri oppladning til kortbanemesterskapet som starter der torsdag. For planen var lagt for at hun skulle svømme fort i dette norgesmesterskapet.

– Planen var en formtopp til dette mesterskapet. Det har ikke helt gått slik, sier Susann Bjørnsen.

For da hun for drøye tre uker siden fikk en kink i nakken, var det starten på en periode med klart begrensede muligheter for å trene som hun ønsket. Hun ble plaget med nakken og muskulaturen mellom skulderbladene som en sekundærskade etter den første smellen, og en ny smell under ei styrkeøkt gjorde ikke nakken akkurat bedre.

Hell i uhell

Nå er hun på bedringens vei, og målet er å kunne konkurrere som tilnærmet normalt i denne ukes mesterskap. Uten at den planlagte toppformen er der.

– Det er synd smellen kom, men samtidig er det greit det skjedde nå. Hvis det først skulle skje noe, var det nesten bedre at det ble nå i stedet for andre viktigere deler av sesongen, sier Susann.

Ville bedre 50 fri

Hun var som kjent veldig godt fornøyd med innsatsen i kortbane-VM før jul, men på favorittdistansen 50 meter fri hadde hun likevel et ønske om å komme enda lengre ned tidsmessig. I norgesmesterskapet var derfor målet en formtopp for å svømme tida ned på spesielt denne distansen. Det tror hun blir vanskelig nå med tre svært så reduserte treningsuker bak seg.

– Akkurat nå begynner ting å bli bra, men det er mye trening jeg har gått glipp av, sier 23-åringen.

Påmeldt sju øvelser

Hun skulle egentlig for to uker siden vært med sine svømmekolleger i Bergen for å gjøre NM-finpussen på Kypros. Det måtte hun glatt slå fra seg. I stedet ble det sterkt redusert trening hjemme i Bergen. Likevel er hun påmeldt på sju distanser i NM i ADO Arena. Det kan bli noen færre starter når hun kjenner mer på formen når mesterskapsdagene er der.

– Jeg frykter ikke at problemene nå vil bety noe negativt for resten av sesongen, og blir å ta det litt pent under NM. Jeg har ikke lyst til å slå opp noen skader, sier Susann, som har et verdensmesterskap i langbanebasseng foran seg til sommeren.

Dropper stevner

Til høsten er det igjen kortbanemesterskap, da for Europas beste svømmere.

– Et NM er ikke så viktig, så om det nå ikke blir topptider her, betyr ikke det all verden for meg, sier Bardu-jenta.

Skaden har gjort at hun dropper et stort stevne i Stockholm, slik at neste større stevne for henne blir Bergen Swim Festival. I år kommer dette stevnet tidligere på sesongen enn vanlig. Allerede i slutten av mai kommer mange av verdens beste svømmere til Bergen og den samme arenaen som neste ukes NM går i.

Powered by Labrador CMS