NY TRASÉ: Stortingsrepresentant Tor-André Johnsen er i dag i Nordkjosbotn for å være med på ei befaring av ny E6-trasé. (Arkivfoto)
NY TRASÉ: Stortingsrepresentant Tor-André Johnsen er i dag i Nordkjosbotn for å være med på ei befaring av ny E6-trasé. (Arkivfoto)

Skal befare ny E6-trasé

BALSFJORD: Fremskrittspartiet i Balsfjord vil ikke gi seg med trasévalg for ny E6 mot Storfjord. Nå har de stelt i stand befaring med en representant fra transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget.

Publisert Sist oppdatert

Den nye E6-traseen fra Nordkjosbotn til Storfjord var ikke et av veiprosjektene som var prioritert da den nyeste versjonen av Nasjonal transportplan ble presentert tidligere i år. Likevel er ny trasé valgt for veiprosjektet, et trasévalg som Fremskrittspartiet i Balsfjord ikke har klart å slå seg til ro med.

Befaring

Frp i Balsfjord har gjort noen framstøt for å få endret på traseen som er vedtatt, trasé 3A, som i stor grad følger dagens trasé, bare at veibanen er lagt høyere noen steder. Det mener Åge Abrahamsen i Fremskrittspartiet er ei lite fremtidsrettet løsning. Han ønsker seg en veitrasé som er lagt til helt andre siden av dalen. Det som opprinnelig var alternativ 2.

– Vi i Balsfjord Frp har i lang tid jobbet med å få til ei befaring av alternativene til veitrasé her i Nordkjosbotn. Det har vi endelig fått til, og det er jeg veldig fornøyd med, sier Abrahamsen til Nye Troms.

Han forteller at både han og alle de andre gruppelederne i Balsfjord skal være med på befaringa, som finner sted i dag, torsdag. For å være med på befaringa kommer stortingspolitiker for Fremskrittspartiet, Tor-André Johnsen, som er en del av transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget.

Siste mulighet

Abrahamsen ser for seg at dette er siste mulighet til å få endret trasévalget som allerede er vedtatt.

– Det skal bli veldig spennende å høre hva denne stortingsrepresentanten sier og mener om dette. Vi skal starte på Vollan gjestestue med ei orientering, før vi skal gjennomføre befaring der vi stopper på strategiske punkter, forklarer Abrahamsen.

Han mener at det vedtatte alternativet er lite fremtidsrettet. Særlig i forhold til alternativ 2.

– Jeg håper at Johnsen ser galskapen som Vegvesenet har gjort her. De raserer hele bygda. Når man skal bygge en ny vei som dette, så gjelder det å se 50 år fram i tid, ikke bare ti år fram i tid, sier Abrahamsen.

Powered by Labrador CMS