FÅR MER AKTIVITET: Fra september blir det mer aktivitet i TS-Hallen. Tosi Transport AS flytter inn med opptil syv ansatte, og TS-hallen skal blant annet være et distribusjonspunkt for PostNord.
FÅR MER AKTIVITET: Fra september blir det mer aktivitet i TS-Hallen. Tosi Transport AS flytter inn med opptil syv ansatte, og TS-hallen skal blant annet være et distribusjonspunkt for PostNord.

Skal distribuere forsendelser i Nedre Bardu

BARDU: Tosi Transport AS skal etablere en godsterminal for PostNord i deler av det som er kjent som den tidligere Trafikksikkerhetshallen Troms (TS-hallen) i Nedre Bardu. Dette kan føre til ei oppretting av opptil sju nye arbeidsplasser.

Publisert Sist oppdatert

I mars i år kjøpte Fauske Veistasjon AS TS-hallen for fire millioner kroner. Allerede er Bussring og Statens Naturoppsyn etablert i bygget, og Fauske Veistasjon kunne i april fortelle at de var i kontraktforhandling med en stor nasjonal aktør som ønsket å leie deler av bygget. Nå er kontrakten underskrevet, og eieren kan avsløre at det er det Tromsø-baserte selskapet Tosi Transport AS som flytter inn i bygget. Daglig leder Stig Otto Nilsen er godt fornøyd med at transportselskapet skal etablere seg i TS-hallen. Fauske veistasjon er et datterselskap under avviklingsselskapet Stadssalg Holding AS, som kjøper næringsbygg for utleie over hele landet.

– Vår oppgave er å få liv i eiendommene. Vi har fått inn en god aktør som er med på å bygge opp et nettverk; det blir en stor aktivitetssentral for hele området. Det er viktig for hele samfunnet å få liv i næringsbyggene, sier Nilsen.

Starter i september

Tosi Transport skal leie 750 kvadrat av TS-hallen, og har fått i oppdrag å drifte en godsterminal for PostNord. Daglig leder Torbjørn Simonsen forklarer at de skal handtere gods til hele Indre Troms, Senja og Lenvik.

– Så godt som 90 prosent av alt gods går fra Oslo via Tromsø. Det passerer området det skal til, så det kjøres mange mil unødvendig. Det er miljømessig og kostnadsmessig ugunstig, sier Simonsen.

Nå vil godset som skal til Indre Troms kjøres direkte fra Oslo til Nedre Bardu, hvor det så distribueres videre. Allerede fra september vil sentralen være oppe og gå, og Simonsen er nå midt i ansettelsesprosessen av nye sjåfører.

– Vi får sysselsatt en god del folk. Det blir seks til syv ansatte alt etter hva vi trenger, sier han.

Han forklarer at de også kommer til å ta på seg andre oppdrag utenom PostNord dersom det er behov for det. Selskapet ønsker å gjøre noen endringer i den delen av lokalet de skal leie, og ifølge Simonsen venter de på klarsignal fra Bardu kommune før de kan begynne på ombygginga. Blant annet skal det settes inn flere porter, og det er søkt om å lage hvilerom inne i bygget. Dette vil ikke være klart innen september, men oppstarten blir ikke utsatt av den grunn. Det blir ordnet e midlertidig løsning fram til ombygginga er ferdig, og Simonsen ser fram til å starte drifta i TS-hallen.

– Vi er veldig klar, sier han.

Ordfører Toralf Heimdal mener den kommende godsterminalen er en gladsak for Bardu kommune, spesielt siden den generer opptil syv nye arbeidsplasser i kommunen.

– Jeg er utrolig glad for å få litt aktivitet i Nedre Bardu, og at de utnytter det potensialet som ligger i hallen. Den har et mye større potensial enn det som brukes i dag, sier Heimdal.

Powered by Labrador CMS