SKAL I FELLA: NINA har fått tillatelse til fangst av spissmus og andre smågnagere i forskningsøyemed. Foto: Jeroen van der Kooij / NTB SCANPIX
SKAL I FELLA: NINA har fått tillatelse til fangst av spissmus og andre smågnagere i forskningsøyemed. Foto: Jeroen van der Kooij / NTB SCANPIX

Skal fange smågnagere i nasjonalparken

MÅLSELV: NINA har fått tillatelse til å fange smågnagere og spissmus i Øvre Dividal nasjonalpark de tre neste årene.

Publisert Sist oppdatert

Norsk institutt for naturforskning (NINA) har fått tillatelse til å fange smågnagere og spissmus i Øvre Dividal nasjonalpark i perioden 2018 til 2021. Det er i forbindelse med direktoratet for naturforvaltnings program for terrestrisk naturovervåkning (TOV) at NINA har bedt om fangsttillatelsen.

Hensikten med TOV er å følge bestands- og miljøgiftutvikling i dyr og planter slik at de kan gi grunnlag for bedømming av eventuelle langsiktige forandringer i naturen. Overvåkingen er lagt til syv geografisk spredte områder i landet, hvorav ett av områdene er i Øvre Dividal nasjonalpark.

Klappfeller

I Øvre Dividalen nasjonalpark skal feltarbeidet gjennomføres årlig. Det vil etableres fem fangsttransekter med en lengde på rundt 500 meter og med 20 stasjoner. Fangsten er planlagt å starte i begynnelsen av september og gå over fire dager med inntil 1500 felledøgn. NINA informerer om at det benyttes klappfeller.

«Styret for Øvre Dividal nasjonalpark kan ikke se at gjennomføringen av overvåkningsprogram vil påvirke verneverdiene i Øvre Dividal nasjonalpark nevneverdig. (…) Det er ikke fare for at andre kan søke om tillatelse på samme grunnlag og skape presedens for en utvikling som på sikt kan skade verneområdet», skriver styret i tillatelsen.

Powered by Labrador CMS