Forfatter Jan Petter Pettersen. Foto: Privat
Forfatter Jan Petter Pettersen. Foto: Privat

Skal fortelle om krigen i Nord-Norge

STORSTEINNES: Førstkommende torsdag kommer forfatter Jan Petter Pettersen til Balsfjord for å fortelle om krigen i Nord-Norge. Her skal den tidligere yrkesoffiseren fremlegge ny innsikt i flere viktige hendelser fra felttoget våren 1940.

Publisert Sist oppdatert

Det er Balsfjord Historielag som har klart å få forfatteren, som nylig kom ut med sin tredje bok som handler om krigen, til Balsfjord.

– Denne gang ei bok som handler om sviket mot general Fleischer, sier Oddvar K. Skogli i historielaget.

Usminket oppgjør

I boka tar forfatteren et usminket oppgjør med den allierte ledelsen og gjennomføringen av de militære landoperasjonene under Narvik-felttoget. Her viser forfatteren til at flere av de allierte angrepene påførte sivilbefolkningen store lidelser og hadde minimal militær betydning.

Deriblant heter det at operasjonene var utilstrekkelig planlagt, soldatene elendig trent og utrustet. Og - den politiske så vel som den militære ledelsen katastrofalt dårlig.

I boka kommer det fram at det var den norske 6.divisjonen og den to brigader på landsiden som bekjempet de tyske styrkene. Forfatteren mener i så måte at de aldri har fått den anerkjennelse de fortjener for innsatsen.

Ledige plasser

– Forfatteren gleder seg stort til å komme til Brennmoen bygdehus og at det også vil bli vist frem bilder fra Balsfjord fra krigens dager. På grunn av korona-situasjonen er det plass til bare 90 personer i bygdehuset. Fortsatt har vi noe ledige plasser, så det er bare å ta kontakt, sier Skogli, og legger til at det vil bli servering av kaffe og kaker.

Powered by Labrador CMS