SKUTERSAK: Mandag skal Plan-teknisk utvalg i Bardu se på forslaget om en ny skuterløype fra Altevatnet til Målselv grense. Foto: Knut Solnes (arkiv)
SKUTERSAK: Mandag skal Plan-teknisk utvalg i Bardu se på forslaget om en ny skuterløype fra Altevatnet til Målselv grense. Foto: Knut Solnes (arkiv)

Skal gå gjennom de kommunale skuterløypene – kan bety oppstart på ny løype mellom Bardu og Målselv

BARDU: Bardu kommune reviderer nå de kommunale forskriftene for skuterløyper. Det innebærer blant annet en avklaring av utredningsarbeid som må gjøres dersom man går for en ny løype til Målselv grense. Saka behandles politisk i neste uke.

Publisert Sist oppdatert

Det er plan-teknisk utvalg som får saka til behandling. Kommunedirektøren ønsker en avklaring på forholdene både på Altevatn-løypa, løypa på Leina, løypa som nå foreslås til Målselv grense samt lukket løype til og i hyttefeltene ved Altevatnet.

Ny løype og endringer i eksisterende løyper skal utredes før de legges ut til offentlig ettersyn. Kommunedirektøren ber om en politisk avklaring på hva som skal utredes og i hvilket omfang utredningene skal gjøres.

Altevatnet

I saksframlegget til politikerne i utvalget går det fram at administrasjonen vil ha en avklaring på hvilke nye løyper som skal utredes og hvilke endringer og omfanget av endringene i løyper som skal utredes.

«Når det gjelder soner med tillatt kjøring ut ifra merket løype på Altevatnet og Leinavatnet ber en utvalget avgrense bredde og stedsangivelse på kart. Nordlig start løype og åpningstid for løype 2 Altevatnet tas med i utredningen av hytteløypene. Utvalget bes foreta prioritering og avgrensning av omfang av utredning», er ordlyden i saksframlegget.

Hyttefelt

Utredningen av løypa i hyttefeltene er kommet så langt at det ganske raskt nå er klart for første politiske behandling av den. Til dette møtet i utvalget er derfor jobben med denne løypa mer som en orientering å regne.

Men når det gjelder Altevatnløypa er det ting å se på. Her skal det blant annet utredes et nytt startsted for løypa i tillegg til dagens startsted. Det er tegnet inn ny start på nordsiden av demninga. I tillegg skal politikerne for denne løypa se på hvor langt ut fra selve hovedløypa man kan kjøre ut for å eksempelvis telte. Kommunedirektøren mener 50 meter inn mot land vil være tilstrekkelig for telting.

Leina

For Leinaløypa frarådes det soner ut fra stukket løypa lengre inn enn til odden nordvest for Lappbukta. Kommunedirektøren er også betenkt med tanke på kjøring på hele Sandholmen.

«Dette bør det ikke være behov for dersom hensikten i hovedsak er ment å være sikker leirslagning i tilstrekkelig avstand fra trafikken i løypa. Rasting/overnatting kan gjøres i mer konsentrerte områder der man kjører ut ifra for fiske. Langs hele løypa kan man allerede i dag parkere 30 m fra løypestikkene», heter det i saksframlegget.

Målselv-løypa

Løypa som skal gå til Målselv grense – og der det i vinter var befaring – skal altså også tas opp i utvalget på mandag. Kommunedirektøren mener denne løypa – dersom kommunepolitikerne ønsker den – bør utredes sammen med Målselv kommune.

I Bardu skal løypa gå fra Altevatnløypa og gjennom Luotnadalen fram til Målselv grense. Kommunedirektøren vil ha avklart konsekvensene løypa vil ha for friluftsliv og naturmangfold.

I Bardu er det ingen naturmessige hindringer i form av skredfare, mens det i Målselv er mer utfordrende terreng, opplyses det i saksframlegget.

Powered by Labrador CMS