Steilia alpinsenter i medvind:

PENGEGLEDE: Klubbleder Morten Hanstad (i midten) og brukerne av Steilia setter stor pris på pengegaven fra Sparebanken Nord-Norge, representert ved Siri Lund og John-Arne Karlsen. Foto: Ivar Løvland
PENGEGLEDE: Klubbleder Morten Hanstad (i midten) og brukerne av Steilia setter stor pris på pengegaven fra Sparebanken Nord-Norge, representert ved Siri Lund og John-Arne Karlsen. Foto: Ivar Løvland

Skal investere seks nye millioner i anlegget

STEILIA: Steilia alpinsenter går bedre enn optimistene kunne drømme om da alpinklubben overtok drifta fra den tidligere kommunale anlegget. Denne vintersesongen har besøkstallene skutt ytterligere i været.

Publisert Sist oppdatert

Nå skal det investeres seks millioner friske kroner i anlegget, og lørdag markerte Bardu alpinklubb både slutten på årets sesong og starten på det arbeidet som skal gjennomføres i løpet av året. I den forbindelse fikk de besøk fra samarbeidspartner Sparebank1 Nord-Norge som overrakte alpinklubben nesten 1,7 millioner kroner fra Samfunnsløftet i anledning jobben som alpinklubben nå skal gjøre i Steilia alpinsenter.

- Vi er kjempeglade for at slikt stort bidrag. Det er svært viktig for oss, sier leder av Bardu alpinklubb, Morten Hanstad.

Klubben skal i 2019 oppgradere samtlige 150 lyspunkt til LED-belysning, og de skal bygge en lagerhall på 300 kvm for å romme viktig utstyr.

- Arbeidet med å skifte alle lysene i anlegget starter allerede denne uka, sier Morten Hanstad.

Suksesshistorie

Han betegner overtakelsen av alpinanlegget som en stor suksesshistorie. Mange var skeptiske da kommunen ikke ville drive anlegget lengre for tre-fire år siden. Alpinklubben gikk med på å overta drifta mot at de fikk et årlig driftstilskudd fra kommunen på en halv million kroner årlig. De midlene er innarbeidet i budsjettene til kommunen den neste perioden, og nå går drifta av Steilia alpinanlegg så det suser.

Lave priser

Allerede har alpinklubben investert 2,5 millioner kroner i anlegget siden de overtok, og de har tredoblet besøksantallet etter at de overtok drifta. Da kommunen driftet anlegget var det 30 000 heisturer årlig. Denne vintersesongen har det vært kjørt 90 000 enkeltturer i heisene.

- Vi har klart å holde prisene på samme lave nivå som tidligere. Samtidig har vi klart å gjøre anlegget mye mer familievennlig. Det er nok årsaken til at dette er blitt ei suksesshistorie. For det mener vi at det har blitt, sier en stolt Morten Hanstad.

Familievennlig

Etter at klubben overtok alpinsenteret har de bygget en egen barnebakke som har gjort anlegget mye mer tilpasset de aller yngste og familiene, og de har rustet opp kafebygget utelukkende gjennom dugnadsinnsats. Der er også drifta lagt opp mer slik de besøkende ønsker det, med tanke på hva som serveres.

- Vi opplever masse besøk fra nabokommunene våre, og det tar vi som et tegn på at vi lykkes, sier Siv Elvenes som er styremedlem og ansvarlig for kafedrifta i Steilia.

Klar for Narvik

Nå blir det altså bedre og energibesparende lys i anlegget, og de endringene gjør også at anlegget blir FIS-godkjent for slalåm og storslalåm. Det kommer godt med om Narvik blir tildelt alpin-VM i 2027. Da tenkes Steilia brukt som treningsbakke for mesterskapet.

- Vi har sagt til Narvik at vi er klare, smiler Morten Hanstad.

Det planlegges også utbedringer i snøproduksjonsanlegget. Dette vil gjøre at det er mulig å produsere mer kunstsnø enda tidligere. Det vil være viktig for å komme tidlig i gang med sesongen, og det er vesentlig for både ordinær drift men også utleie til utenlandske soldater som får sin skitrening i området.

Skoleeksempel

Under lørdagens sesongavslutning og markering av tilskuddet fra Sparebank1 Nord-Norge var også ordfører Toralf Heimdal til stede. Han er imponert over hva alpinklubben har fått til etter at de overtok.

- Det er ofte utvikling som må til for å lykkes, og det Bardu alpinklubb har fått til her, er et skoleeksempel i så måte, sier Heimdal.

Han er klar på at Steilia blir lagt merke til langt utenfor kommunen grenser.

- Jeg vil på vegne av kommunen få takke for det tilbudet som klubben lager til her, sier Toralf Heimdal.

God drift

Det var sparebankens avdelingsleder på Bardufoss, John Arne Karlsen, som delte ut «sjekken» på nesten 1,7 millioner kroner til alpinklubben, sammen med banksjef i Midt Troms, Siri Lund. Karlsen understreket at alle nyter godt av at banken går godt, og oppfordret alle til å ta et bevisst valg i så måte med tanke på kundeforhold. Han viste til at banken har delt ut midler fra Samfunnsløftet, som er en del av bankens overskuddslager, til mange ulike tiltak. Totalt har de bare siste år fordelt 465 millioner fra Samfunnsløftet til nordnorske søkere og tiltak. Også alpinklubben har fått penger før. Da til utbygginga av barnebakken.

- Vi er imponert over den jobben som legges ned her. Dere skaper aktivitet og optimisme, og det er veldig viktig for oss når vi skal yte støtte, sier John Arne Karlsen.

Takket mange

Morten Hanstad er lykkelig over støtten, og takker samtidig alle støttespillerne som hjelper til med drifta og anlegget.

- Grunneiere, Forsvaret, kommunen, entreprenører, frikjøringsklubben og hele lokalsamfunnet i Bardu hjelper oss. Det er svært viktig for denne suksesshistoria vår, smiler lederen av Bardu alpinklubb.

Powered by Labrador CMS