SAMARBEIDER OM «BUKTA PÅ BYGDA»: Arbeidsgruppa til Moen kulturlåve samarbeider nå med Buktafestivalen om å arrangere «Bukta på bygda». Foto: Andrea Sofie Nilssen
SAMARBEIDER OM «BUKTA PÅ BYGDA»: Arbeidsgruppa til Moen kulturlåve samarbeider nå med Buktafestivalen om å arrangere «Bukta på bygda». Foto: Andrea Sofie Nilssen

Skal lage «Bukta på bygda»

MÅLSELV: Som en oppvarming til Buktafestivalen 2018, vil det i Moen kulturlåve arrangeres «Bukta på bygda» den 25. mai.

Publisert Sist oppdatert

Buktafestivalen har etablert seg som et fast sommerarrangement i Tromsø, som trekker flere tusen besøkende hvert år. Festivalen har en kapasitet på mellom 5000 og 6000 publikummere per dag og har som formål å lage Norges beste rockefestival samtidig som de ønsker å bidra til ivaretakelse og videreutvikling av det nordnorske rockemiljøet. Neste års festival er lagt til helga 19.–21. juli og blir den 16. festivalen i rekka. Men allerede fredag 25. mai vil Moen kulturlåve bli brukt som konsertscene i buktafestivalens navn.

– Da vil vi ta rock, øl og sjømat med oss til kulturlåven på Moen. Dette blir første gang vi tar en produksjon ut av Tromsø by, og vi har tro på at dette kan bli helt rått, sier festivalsjef for Buktafestivalen, Lasse Lauritz Pettersen.

Pettersen forteller at representanter fra Buktafestivalen har vært til stede på flere av konsertene som har blitt arrangert på Moen kulturlåve det siste året. Da han ble kontaktet av Ragnhild Furebotten med forespørsel om et samarbeid, kunne han ikke si nei.

– For noen måneder siden fikk vi en henvendelse fra Ragnhild, som spurte om vi ikke kunne ta med oss noen band å lage et «Bukta på bygda»-arrangement. Det syns vi var en morsom tanke, og vi har ved flere anledninger selv hatt svært gode konsertopplevelser på Moen kulturlåve. Vi liker ideen med å ha konserter i utradisjonelle lokaler, så å få til noe i en låve passer godt under den nordnorske profilen vi ønsker å fremme. Derfor er dette en mulighet vi ikke kunne si nei til, sier han.

Tre nordnorske band

Og programmet for kvelden i kulturlåven, er allerede klart. De tre nordnorske bandene The Modern Times, Lüt og Hollow Hearts vil alle stå på scenen fredag 25. mai.

– The Modern Times og Lüt sto begge på scenen under årets Buktafestival. Førstnevnte leverer energisk og fengende indierock, med klare inspirasjoner fra band som Pavement, Television, Strokes og Pixies. Lüt har på kort tid etablert seg som et av Norges mest spennende band, og har utviklet et unikt og energisk live-show, som preges av et hardtslående lydbilde, store gitarer, melodiøse låter, og en generell «tøff-i-trynet»-holdning, sier Pettersen.

Det Tromsø-baserte bandet Hollow Hearts består blant annet av målselvjenta Ida Løvheim og balsfjordjenta Ida Karoline Nordgård. Bandet slapp forrige uke to nye låter og vil i starten av neste år slippe debutalbumet sitt.

– At noen av de kommer fra nærmiljøet, gjør at det hele passer enda bedre. Hollow Hearts har blitt en stor snakkis i det norske musikkmiljøet, sier Pettersen.

Helhetlig arrangement

Sverre Hågbo, som eier Moen kulturlåve, sier det er stor stas å ha fått til et samarbeid med en av Nord-Norges største rockefestivaler. Han har invitert til kulturelle opplevelser på låven i over 10 år, og med seg har han ei arbeidsgruppe bestående av Ragnhild Furebotten, Jan Kristian Vestjord, Ann Kristin Mortensen og Lina Plaude.

– Vi er veldig fornøyd med å kunne gjøre noe som er litt nytt, og vi er takknemlige for at de ønsker å ta Buktafestival-konseptet hit til Moen kulturlåve. Det å være på hugget for å finne artister er en tidkrevende prosess, så når Buktafestivalen kommer og tilbyr oss tre gode band, er det helt fantastisk. Dette er også band som det ikke er sikkert at vi ville klart å hente inn selv, sier Hågbo.

Moen kulturlåve har en kapasitet på 400 publikummere, og arbeidsgruppa har tro på at arrangementet vil trekke folk utenfra bygda også.

– Vi er jo i en helt annen skala enn selve Buktafestivalen som foregår i juli i Tromsø. Men når det er sagt, så har vi en artig og kul scene her på Moen kulturlåve. Ambisjonen vår er å lage gode konserter, og da gjerne for hele fylket. Vi synes også det er kult at vi nå har fått til en yngre og nordnorsk profil på de som skal opptre her den 25. mai, sier Furebotten.

Nøyaktig hvordan arrangementet rundt kulturloven vil bli, er for tidlig å si noe om. Men buktafestivalsjefen sier at de vil sette sammen et helhetlig arrangement.

– I tillegg til de tre bandene som skal opptre, vil vi ta med oss rikelige doser med håndverksbrygg og boknafisk. Matprofilen vår er sjømat, så når vi tar festivalen med til Målselv, må vi også ta med oss profilen vår. Tanken er å sette sammen ei helhetsramme. Hvordan dette vil bli sånn helt detaljert, må vi komme tilbake til senere. Det som er helt sikkert, er at dette kommer til å bli helt sykt. Og om det blir så bra som vi ser for oss, er dette absolutt noe vi vil gjøre flere ganger, sier Pettersen.

Powered by Labrador CMS