Enebolig ble totalskadd i brann:

BOLIGHUS: Få minutter etter at dette bildet ble tatt var hele bolighuset overtent. FOTO: Gjermund Nilssen Foto: Gjermund Nilssen
BOLIGHUS: Få minutter etter at dette bildet ble tatt var hele bolighuset overtent. FOTO: Gjermund Nilssen Foto: Gjermund Nilssen

Skal lete etter brannårsaken

HAMNVÅG: En enebolig ved Hamnvåg i Balsfjord ble tirsdag ettermiddag totalskadd i brann. Årsaken er foreløpig ukjent.

Publisert Sist oppdatert

Klokken 13.24 tirsdag ettermiddag fikk nødetatene melding om at det brant kraftig i en enebolig i Aursfjordveien, nær Hamnvåg. Politioverbetjent i Midt-Troms lensmannsdistrikt, Katrine Grimnes, forteller at det ikke var noen mennesker som måtte reddes ut av boligen.

– Det var ingen som var inne i boligen da nødetatene ble ringt, men melder skal ha pustet inn røyk, sier Grimnes.

Totalskadd

Varabrannsjef i Balsfjord kommune, Morten Nilsen, forteller til Nye Troms at brannvesenet rykket ut med ni mann fra Storsteinnes og en mann fra Mestervik. Brannvesenet fikk også på et tidspunkt bistand av en tankbil fra Bardufoss flyplass, som fikk fylt andreetasjen med skum.

– Vi rykket ut rett før klokka halv to. Det er litt lang vei og litt dårlig vei, men det hadde ikke spesielt mye å si for denne brannen. Det var så varmt at da det første mannskapet var på plass med en liten bil, så gikk vinduene. Alt var overtent innvendig da vi var helt på plass, forklarer Nilsen.

Etter fem-seks minutter var det gjennomslag i røstvegg og nesten i tak.

– Huset var totalskadd. Det går ikke an å bo i, sier Nilsen, og legger til at brannvesenet dreiv med slukking til i halv syv-tida på kvelden.

Ved starten av slukkingsarbeidet ble det meldt om at det ikke var noen fare for spredning, men i løpet av ettermiddagen snudde vinden. Da var det en stund fare for spredning til en garasje som sto 25–30 meter unna huset.

– Hadde vi ikke fått så tidlig kontroll, så kunne det spredt seg. Det gikk heldigvis bra. Vi berga garasjen og det som var inni også, tror jeg, sier varabrannsjefen.

Årsak

Grimnes i politiet forteller at saken skal etterforskes på vanlig måte, men at politiet fremdeles ikke har kommet ordentlig i gang med undersøkelser av åstedet.

– Kriminalteknikeren har hatt mye å gjøre med mange branner i det siste, men hun skal nok snart i gang med åstedsundersøkelser. Det hadde ikke gått an allerede onsdag, fordi brannen blusset opp igjen utover onsdagen, sier Grimnes til Nye Troms.

Travle dager

Balsfjord Brann og Redning har hatt travle dager i det siste. De har blant annet rykket ut til branntilløp på Storsteinnes og brann i ei hytte og en varebil på Josefvatn, før tirsdagens brann ved Hamnvåg.

– Det har vært noen heftige dager der det har gått i ett med relativt store branner. Vi holder på å nullstille oss nå, men sånne dager som dette viser veldig hvor sårbare vi er som deltidsbrannvesen, sier Nilsen, og legger til at det ved brannen ved Hamnvåg var ni av 21 i Balsfjord Brann og Redning som kunne møte.

Powered by Labrador CMS