KLAR FOR OPPGRADERING: De to første kilometerne av Nordhusveien skal oppgraderes. Arbeidet er allerede i gang. Foto: Malin C. S. Myrbakken
KLAR FOR OPPGRADERING: De to første kilometerne av Nordhusveien skal oppgraderes. Arbeidet er allerede i gang. Foto: Malin C. S. Myrbakken

Skal ruste opp vei

BARDU: De første kilometerne av Nordhusveien ved Bardujord skal rustes opp. Onsdag økte kommunestyret prosjektets budsjett.

Publisert Sist oppdatert

Da budsjettet for 2017 ble vedtatt, ble det bestemt at Nordhusveien skulle oppgraderes. Det ble satt av 2,1 millioner kroner til prosjektet. Etter at kommunen fikk inn anbud på veiarbeidet, som gjør at veien skal få ny asfalt, viste det seg at de manglet 800 000 kroner for å få veien i bedre stand. Rådmannen ba politikerne om å øke prosjektets budsjett tilsvarende.

Undrende til stoppunkt

Det er først nå kommunestyret blir kjent med at det ikke er hele veien som skal utbedres. Karl-Oskar Fosshaug (Sp) spurte hva årsaken til at oppgraderinga stopper et stykke innover.

– Jeg kunne tenke meg å høre redegjørelsen fra rådmannen på dette. Hvor stor del av veien er det som ikke tas nå, og planlegges det å gjøres senere? spurte han.

Vilhelm Kjelsvik (V) stilte seg også undrende til dette. Han bor ved enden av denne veien og understrekte at hans motivasjon for spørsmålet ikke var å få ny asfalt helt inn til seg.

– Det bor en barnefamilie mellom 400 og 700 meter etter veioppgraderinga skal slutte, og det er en bedrift der. Jeg er glad for at veien skal rustes opp. Det er med selvsyn jeg ser at det bare en del av veien som er planlagt oppusset. Jeg ser helt bort ifra at det bor noen innerst i veien, for jeg tar det som det er og klarer meg. Men for barnefamilier, skolebuss og turfolk blir det flere hundre meter det fortsatt vil riste godt, sier han.

Utvalgsleder overrasket

De fikk svar av enhetsleder Johanne Sollid.

– Det skal opprustet to kilometer, og det skal gå fram til en sommerfjøs. Det er vurdert at det er mindre trafikk lenger inn, og derfor tar vi det ikke lenger, forklarte hun.

Budsjettet de hadde å ta utgangspunkt i, spilte også inn. Både Fosshaug og kommunestyret for øvrig var tydelig på å få kostnadsoverslag over og fått oppgradert noen hundre meter til.

– Vi har hatt Nordhusveien i plan-teknisk utvalg flere ganger. Det er på overtid at det nå skjer noe med veien. Prioriteringene som er gjort, skulle vært synliggjort der. Det var overraskende for meg at det er 400 meter hvor det er flere bolighus langs og som det ikke blir gjort noe med. Av og til ønsker vi å være med på prioriteringene som gjøres, sa Karl Johnny Bjørnsen (Sp), som leder utvalget.

Kommunestyret sa enstemmig ja til ekstrabevilgninga og ba rådmannen finne ut hva det vil koste å få oppgradert veien fram forbi den nevnte familien.

Powered by Labrador CMS