NYE KREFTER: Daglig leder i Balsfjord Næringsutvikling, Jan Nysted, mener man må tenke nytt og endre måten å jobbe på. Han ser fram til å jobbe med Plenums kreative krefter. Arkivfoto: Maiken Kiil Kristiansen
NYE KREFTER: Daglig leder i Balsfjord Næringsutvikling, Jan Nysted, mener man må tenke nytt og endre måten å jobbe på. Han ser fram til å jobbe med Plenums kreative krefter. Arkivfoto: Maiken Kiil Kristiansen

Skal skape vekst og verdiskapning i næringslivet i Balsfjord

BALSFJORD: Balsfjord Næringsutvikling har inngått samarbeidsavtale med Plenum om ledelse og utvikling av selskapet. Målet er å skape vekst og verdiskapning i næringslivet i Balsfjord.

Publisert Sist oppdatert

Gjennom samarbeidet skal næringslivet i Balsfjord og kommunens fordeler settes på kartet.

– Vi ønsker å bidra til å etablere nettverk og møteplasser for samarbeid mellom næringslivet, FOU-miljø, virkemiddelapparatet, kompetent kapital, gründere og entreprenører. Dette for både å styrke de eksisterende bedriftene, men også bidra til å skape nye bedrifter og arbeidsplasser, sier Heidi Johnsen.

Verdiskapning

Opprinnelig fra Balsfjord har hun rimelig god oversikt over næringslivet som i dag befinner seg i kommunen. Og som daglig leder i Plenum, som har sitt kontor i Tromsø og som har sitt utspring fra fire nordnorske design- og kompetansebyrå, er hun glad for å inngå samarbeid med Balsfjord Næringsutvikling.

– Vi er både ydmyk og glad for å inngå samarbeid med Balsfjord Næringsutvikling og virksomheter som tar ansvar for økt verdiskapning i Balsfjord og Nord-Norge, sier Johnsen.

Skal løse utfordringer

Hun forteller at Plenum, som ble etablert i juni sist år, hjelper private og offentlige virksomheter med prosesser for å finne nye og innovative måter å løse utfordringer på. Resultatet kan bli nye strategier, tjenester og arbeidsplasser som skaper verdier.

– Mange bedrifter sliter i dag siden store deler av samfunnet er stengt ned, mens andre slår sine egne omsetningsrekorder. Det forventes i større grad at fremtidens virksomheter må kunne balansere vekst og bærekraft, forteller hun.

Samarbeid

Hvordan skal så bedrifter overleve og leve etter krisen?

– I kriser må man snu seg rundt og se etter muligheter. I Plenum tror vi at svaret er å utvikle strategiene, forretningsmodellene og tjenestene sammen med medarbeiderne, kundene og samarbeidspartnerne, utdyper Heidi Johnsen.

Må tenke nytt

Balsfjord har lenge vært kjent som en stor og viktig landbrukskommune i nord, men veksten i arbeidsplasser har i lang tid kommet innen industri, bygg- og anleggsbransjen, handels- og servicenæringen og reiseliv. I 2019 omsatte næringslivet i Balsfjord for rundt 3 milliarder kroner.

Det var for ett år siden at næringslivet i Balsfjord og Balsfjord kommune etablerte et næringsutviklingsselskap for å mobilisere til vekst og verdiskapning i kommunen.

– Vi trenger å tenke nytt og endre måten å jobbe på, og nettopp her tror vi Plenum kan hjelpe oss i Balsfjord Næringsutvikling, sier styreleder Jan Nysted.

Plenum har sitt utspring fra fire nordnorske design- og kompetansebyrå: Røst Kommunikasjon, Reibo, Vogelkop og Cnor. Bak fra venstre: Eivind Reibo Jentoft, Tor Åge Vorren, Martin Bendiksen, som alle er tjenestedesignere. Foran: Daglig leder, Heidi Johnsen, som ser fram til samarbeidet med Balsfjord Næringsutvikling.

Kreative krefter

Mandag startet styret, aksjonærene og Plenum arbeidet med å legge en plan for hvordan samarbeidet i Balsfjord Næringsutvikling skal stimuleres. Allerede neste uke er det arbeidsmøte for se på veien videre med et samarbeid som alle parter ser fram til.

– Balsfjord Næringsutvikling ser fram til å jobbe sammen med Plenums kreative krefter, avslutter styreleder Jan Nysted.

Powered by Labrador CMS