HER SKAL DET SØKES: Politiet har besluttet at det skal søkes etter levningene etter antatt drepte Per Vålnes i grunnen under Vollan gjestestue. Foto: Nye Troms
HER SKAL DET SØKES: Politiet har besluttet at det skal søkes etter levningene etter antatt drepte Per Vålnes i grunnen under Vollan gjestestue. Foto: Nye Troms

Skal søke etter Vålnes under gjestestua

BALSFJORD: Politiet ser seg nødt til å gjøre nytt søk under nybygget på gjestestua i Nordkjosbotn i Balsfjord. Målet er å finne antatt drepte Per Vålnes.

Publisert Sist oppdatert

- Det er flere uavhengige opplysninger i etterforskningen som indikerer at liket av Per Vålnes kan være gravd ned i grunnen under nybygget til gjestestua. Politiet kan ikke med sikkerhet slå fast at liket befinner seg der, men graden av sannsynlighet er likevel så stor at det må gjennomføres søk, sier politimester Ole Bredrup Sæverud i Troms politidistrikt.

Politimesteren sier videre at alle relevante etterforskningsskritt må gjennomføres i en sak som denne, for å sikre opplysning av saken for domstolen, pårørende, allmennheten, og siktede. Etter at saken ble sendt over til statsadvokat og riksadvokat i fjor høst dukket det opp nye, uavhengige opplysninger som gjorde det nødvendig å fortsette etterforskningen. Nytt søk gjennomføres i forståelse med Riksadvokaten.

Planen er å gjøre nytt søk under nybygget, ved å fjerne deler av betonggulv, rive enkelte vegger innvendig og fjerne masser i grunnen.

- Vi ser at dette selvsagt skaper problemer og utfordringer for gjestestua som er en uskyldig tredjepart i dette, og som allerede har vært svært velvillige i forbindelse med tidligere søk. Samtidig er det viktig å presisere at søket begrenser seg til nybygget og overnattingsdelen, og kafévirksomheten kan opprettholdes som før. Overnattingsdelen i nybygget utgjør 12 rom av gjestestuas kapasitet på 30, søket vil derfor kun berøre deler av konferanse- og overnattingsvirksomheten, understreker regionlensmann Andreas Nilsen.

Politiet har i medhold av straffeprosesslovens § 237 begjært rettslig gransking av grunnen under nybygget til gjestestua.

- Dette for å sikre en ryddig prosess for alle parter. Tidspunktet for oppstart av søk er ikke klart ennå, dette må avklares i samråd med domstolen og det må tas en del økonomiske og praktiske hensyn, sier politiadvokat Morten Hermansen.

Slik politiet ser det kan det tidligst bli snakk om søk etter sommerferien.

Powered by Labrador CMS