ALTERNATIVER: Dette området på Tømmerelva ble tidlig i sommer kjent som et alternativ til lokasjon til kommunens nye brannstasjon. Nå vurderes også et tredje alternativ, langt nærmere dagens stasjon. ARKIVFOTO: Maiken Kiil Kristiansen
ALTERNATIVER: Dette området på Tømmerelva ble tidlig i sommer kjent som et alternativ til lokasjon til kommunens nye brannstasjon. Nå vurderes også et tredje alternativ, langt nærmere dagens stasjon. ARKIVFOTO: Maiken Kiil Kristiansen

Skal utrede et tredje alternativ for brannstasjon

BALSFJORD: Balsfjord kommune skal bygge ny brannstasjon, og ansetter nå konsulentfirma til å hjelpe med utredningsprosessen.

Publisert Sist oppdatert

Det var på starten av sommeren at det ble avgjort at det skal sees på flere alternativer til tomt for ny brannstasjon i Balsfjord. Kommunen hadde en intensjonsavtale om kjøp av tomt på Fausejorda på Storsteinnes, men bestemte etter hvert at også Tømmerelv skulle utredes som et alternativ. Nå går kommunen skikkelig i gang med utredningsarbeidet, og har lagt et tredje alternativ til, som en mulig lokasjon for kommunens nye brannstasjon.

Ny lokasjon

– Det er de to som skal utredes, også er det et tredje alternativ som har dukket opp. Det er en etablering i nærheten av rådhuset, som et tilbygg. Det er noe som har dukket opp fra gammelt av, så vi skal se på det, sier kommunalsjef for plan og utvikling i Balsfjord, Hans-Hugo Henriksen.

Hvorfor det har dukket opp to nye alternativer til brannstasjonstomt etter at kommunen først hadde inngått en intensjonsavtale om kjøp av Fausejorda fra Lars Ivar Fause, kan ikke Henriksen svare på.

– Det kan jeg ikke si, for jeg var ikke med i den prosessen fra start. Det kan tenkes at det ble jobbet ut fra feile premisser. Det er mulig, sier Henriksen.

Han forklarer at alternativene som nå skal utredes, skal bli utredet i henhold til alle krav, for eksempel om beredskapstid.

– Så må det sees opp mot arealplan og lignende. Så blir konklusjonen trukket ut i fra det, sier kommunalsjefen.

Konsulentfirma

Nå har kommunen lyst ut en anbudskonkurranse, for å få et konsulentfirma til å gå gjennom de tingene som må gås gjennom i utredninga. Midler til dette ligger allerede i bevilgninga som er gitt til ny brannstasjon. Henriksen regner med å kunne lande på et konsulentfirma i løpet av måneden.

– Vi har midler til dette i potten. Bevilgninga er gitt til bygg, opparbeidelse av tomt og forstudie. Forstudien har dessverre ikke blitt gjennomført, sier Henriksen.

Det er en begrenset anbudskonkurranse kommunen har lyst ut, noe som innebærer at de har invitert fire ulike konsulentfirma til å regne på alternativene.

– Politikerne har ønsket å få utredninga til kommunestyret i desember. Om vi greier det vet jeg ikke. Ei slik totalutredning tar tid, sier Henriksen.

Powered by Labrador CMS