HOLDT BEDRE: Magnus Søreng og resten av NIL-laget holdt ikke så verst følge med Jonas Alapnes og Finnsnes 2 i tirsdagens kamp. Foto: Ivar Løvland
HOLDT BEDRE: Magnus Søreng og resten av NIL-laget holdt ikke så verst følge med Jonas Alapnes og Finnsnes 2 i tirsdagens kamp. Foto: Ivar Løvland

Skapte litt spenning på tampen av oppgjøret

(5. div.: Nordkjosbotn–Finnsnes 2 2–4) Det ble sesongens sjette tap for Nordkjosbotn da de møtte nestjumboen FIL 2 tirsdag. Likevel var det fremgang å spore for blåtrøyene etter hvert som kampen skred frem.

Publisert Sist oppdatert

Særlig på tampen av oppgjøret mot Finnsnes 2 klarte NIL å vaske fram sjanser. De reduserte to ganger, og kunne gjerne skåret både ett og to mål til på sine flere store sjanser i sluttminuttene. De kom da stillinga var 0–4, etter at gjestene ledet med tre til pause.

– Vi var nært å skåre flere, det var bare «smånips» unna, sier NILs kaptein og eldstemann på banen, 48 år gamle Leif Erik Einan.

Redusert

Mye av årsaken til at Nordkjosbotn etter hvert klarte å komme på offensiven, var at Finnsnes 2 fikk en del småskader og spilte siste drøye kvarteret med bare ti mann på banen.

Det skal likevel ikke ta æren fra et hardtkjempende hjemmelag som fikk reduseringer ved Omar Alibrahium og Daniel Fossan.

Poengene kommer

NIL er fortsatt poengløse etter seks kamper, men 48-årige Einan er sikker på at det snart vil løsne, også poengmessig:

– Vi ser bedre og bedre ut på trening, og når vi snart får et par-tre spillere tilbake etter skader, vil vi snart begynne å ta poeng.

Trives i FIL

Det tror også Kim-Marius Fagerheim-Aas at blåtrøyene fort kan klare. Han gikk fra BOIF til Finnsnes foran denne sesongen, og syntes alltid NIL er vanskelige å bryne seg på.

– De kriger godt på hjemmebane, og må bare fortsette med det. I dag ble det mye rart fra oss da vi ble en mann mindre mot slutten, men vi klarte oss greit, sier bardufossingen.

Han angrer ikke overgangen fra BOIF til Finnsnes.

– Nei, mottakelsen i FIL har vært svært god. Det er en vinnerkultur og god garderobekultur her, og en kjempefin gjeng. Det trives jeg med, sier Kim-Marius Fagerheim-Aas.

Han utelukker ikke en BOIF-retur, men ikke nå:

– Det skjer mye positivt i BOIF, og det er godt å se, men fremover nå er det Finnsnes som gjelder for meg.

Powered by Labrador CMS