STENGES: Skoelvbrua kan kollapse hvert øyeblikk, kommer det fram etter en analyse som er gjort. Nå venter Bardu kommune på endelig rapport. Foto: Terje Tverås (arkiv)
STENGES: Skoelvbrua kan kollapse hvert øyeblikk, kommer det fram etter en analyse som er gjort. Nå venter Bardu kommune på endelig rapport. Foto: Terje Tverås (arkiv)

Skoelvbrua kan kollapse når som helst

SETERMOEN: Under utvalget for omsorg og oppveksts møte i forrige torsdag ble det orientert om tilstanden til Skoelvbrua. Den er stengt og at tilstanden er kritisk.

Publisert Sist oppdatert

Det var i forrige uke meldinga om at brua måtte stenges kom, og som Nye Troms har skrevet i flere vendinger er vedlikeholdsbehovet stort her.

– All ferdsel stenges over brua. Slik den er nå kan den trolig kollapse når som helst, sa enhetsleder for oppvekst, kultur og integrering i Bardu kommune, Dagfinn Antonsen.

Antonsen ga en kort orientering på tilstanden til brua under møtet. Han kunne opplyse at det er gjort en analyse av brua, og at det nå er kritisk tidsmessig for om de rekker å gjøre nødvendige tiltak før en ny vinter er her. Rapporten etter analysen av brua er omfattende og ikke ferdig utredet. Derfor er det ikke helt klart hva som skal gjøres. Det er heller ikke klart hva kostnadene blir for å reparere brua.

– Brua er i en så dårlig forfatning at den trolig ikke er mulig å måke for snø til vinteren. Men måkes den ikke, kan snømengden bli fort tung og gjøre at brua kollapser, sa Dagfinn Antonsen.

Han opplyste videre at det jobbes med å ferdigstille rapporten. Når den er klar vil det bli gjort vurderinger på hvilke tiltak som lar seg gjennomføre. Antonsen håper rapporten kommer i løpet av denne uka, men kunne ikke si noe for sikkert.

Powered by Labrador CMS