FJERDE PARTI: Kristelig Folkeparti i Balsfjord er det fjerde partiet som varaordfører Oddvar K. Skogli har vært innom i løpet av de siste 12 årene. (Arkivfoto)
FJERDE PARTI: Kristelig Folkeparti i Balsfjord er det fjerde partiet som varaordfører Oddvar K. Skogli har vært innom i løpet av de siste 12 årene. (Arkivfoto)

Skogli stiller til valg – for KrF

BALSFJORD: Han har vært ordfører for Arbeiderpartiet og er sittende varaordfører for Senter-partiet. Nå har Oddvar Skogli takket ja til å stå på lista til Kristelig Folkeparti.

Publisert Sist oppdatert

På slutten av fjoråret ble det klart at varaordfører Oddvar K. Skogli ikke kom til å stille til gjenvalg for Balsfjord Senterparti, og han sa seg ferdig med lokalpolitikken. Tidligere i år gikk han ut med at han kom til å stå på ei liste for et helt nytt parti i kommunen. Ei partipolitisk uavhengig liste, som likevel ikke ble noe av. Nå stiller han på lista til Kristelig Folkeparti i Balsfjord.

– Det var to personer som trakk seg fra lista til KrF. Derfor spurte de meg om jeg kunne tenke meg å stå på lista. Jeg tenkte på det en liten stund, så fant jeg ut at det var noe jeg hadde lyst til, sier Skogli.

Fra 1999 til 2003 var Skogli ordfører i Balsfjord kommune. Da var han medlem av Arbeiderpartiet. I 2007 skiftet han beite og gikk over til Senterpartiet. Siden da har han sittet i kommunestyret for Sp. Nå har han meldt seg ut av partiet, for å kunne stå på lista til Kristelig Folkeparti.

– Hvilket av disse partiene sin politikk er det du er mest enig i?

– Nå stiller jeg meg på lista til KrF, og da vil jeg følge den politikken. Jeg har aldri hatt noe problem med KrF sin politikk, så det ser jeg ikke noe problem i, sier varaordføreren.

Han forteller at KrF er et parti som alltid har stått han nært, og at hans tidligere parti, Senterpartiet, og KrF står ganske nært hverandre.

– Vi har vært i flertallsgruppering sammen og er enige i svært mange saker, sier Skogli.

7. plass

Han forklarer at han likevel ikke følte seg helt klar for å forlate lokalpolitikken i Balsfjord.

– Jeg har lyst til å være med på å utvikle Balsfjord kommune videre, kort og godt. Jeg har et veldig engasjement, sier han.

Å komme inn i kommunestyret i neste periode tar ikke Skogli som noen selvfølge. Han står på 7. plassen på lista til KrF.

– Vi har ikke diskutert plassering på lista. Det er ingen selvfølge at jeg kommer inn i kommunestyret, men jeg tror at jeg kan bringe noen ekstra stemmer til KrF, sier Skogli.

– Hva er det viktigste, å komme inn i kommunestyret eller politikken til partiet du stiller til valg for?

– Det viktigste er å få gjennomført politikken. Kommer jeg inn i kommunestyret, blir det ikke som en uavhengig representant. Da kommer jeg inn for KrF, sier Skogli.

Trenger engasjement

Ordførerkandidaten til Kristelig Folkeparti, Widar Skogan, sier at det ble gått en runde på det internt i partiet før de bestemte seg for å spørre Skogli om å stå på lista.

– Han sto ikke på den opprinnelige lista vår, men så var det to som trakk seg fra lista, sier Skogan.

Han beskriver Skogan som en patriotisk balsfjording som ønsker å drive på med politikk, og at det var begrunnelsen for å spørre han.

– Kommunestyret i Balsfjord trenger folk som er engasjerte, grundige og som går inn i sakene, sier Skogan, men påpeker at det er velgerne som avgjør.

Powered by Labrador CMS