FORFALL: Den gamle ungdomsskolefløya på Olsborg er sikret med sperregjerde for å hindre at noen får takstein i hodet. Nå ønsker FAU svar fra kommunestyret på hva som er tenkt med bygget. Foto: Iris Hallen
FORFALL: Den gamle ungdomsskolefløya på Olsborg er sikret med sperregjerde for å hindre at noen får takstein i hodet. Nå ønsker FAU svar fra kommunestyret på hva som er tenkt med bygget. Foto: Iris Hallen

Skolefløya forfaller

OLSBORG: Ungdomsskolefløya ved Olsborg skole har vært stengt i 3 1/2 år og forfaller raskt. FAU ved skolen ønsker å få status i arbeidet med å få solgt bygget.

Publisert Sist oppdatert

Foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU) ved Olsborg skole har sendt spørsmål til kommunestyret om status for ungdomsskolefløya ved skolen.

– I formannskapet i desember 2009 ble det vedtatt at fløya skulle stenges ved slutten av skoleåret. Samtidig ble rådmannen bedt om å forberede salg av bygget så snart administrasjonsfløya var revet. Dette vedtaket er ikke fulgt opp, fastslår leder Brynjar Jørgensen.

I løpet av årene bygget har stått tomt, har forfallet akselerert. Blant annet har bygget ikke vært oppvarmet i denne perioden, noe som har medført at dreneringen ikke har fungert vinterstid.

– Vannet har presset seg inn i kjelleren. Det har dermed vært en innendørs skøytehall i kjelleren, antakelig den eneste skøytebanen under tak i hele området, humrer Jørgensen ironisk.

Sperregjerde

Etter at det ble påvist løse takstein, ble det satt opp sperregjerde på forsiden av bygget. Det ble etter hvert også påvist løse takstein på baksiden av bygget og kjøpt inn sperregjerde til dette området også.

– Dette gjerdet er ikke montert etter det jeg kan se.

Selv om dette kan utgjøre en sikkerhetsrisiko, er Jørgensen like mye opptatt av hvordan bygget oppleves som en del av utemiljøet for elevene.

– Det er ikke trivelig med et bygg som står der mørkt og svart. Det er heller ikke trivelig at sperregjerdet blir stående permanent slik at ungene får en følelse av å være på en permanent byggeplass. Opp­læringsloven fastslår at det skal være et godt fysisk miljø for ungene også ute. Er det slik nå?

Krav til virksomhet

Et tomt bygg virker dessuten som en magnet på ungene.

– Det har allerede vært unger inne i bygget via en trang vindusåpning i tilbygget. Det kan være en felle der. Et sikkerhetsgjerde kan likevel til en viss grad hindre at ungene kommer inn i bygget.

Etter det FAU kjenner til, er det ikke gjort forberedelser for salg slik formannskapet vedtok.

– Vi ber derfor om en redegjørelse for status og fremdrift i dette arbeidet. Samtidig er vi usikre på hvilken virksomhet formannskapet har sett for seg å ha innenfor et område der det både er skole og barnehage. Det er begrenset hvilken virksomhet som er ønskelig når ungene bruker hele området rundt bygget.

FAU ønsker at det skal stilles vilkår både når det gjelder vedlikehold og type virksomhet ved et eventuelt salg.

– Virksomheten må være forenlig med et godt fysisk skolemiljø, mener FAU-leder Brynjar Jørgensen.

Powered by Labrador CMS