STILLE FØR SKOLESTART: Det har vært stille ved skolebusstoppene mens skolene har vært stengt. ILLUSTRASJONSFOTO: FREDRIKKE FJELLBERG MOLDENÆS
STILLE FØR SKOLESTART: Det har vært stille ved skolebusstoppene mens skolene har vært stengt. ILLUSTRASJONSFOTO: FREDRIKKE FJELLBERG MOLDENÆS

Skoleskyssen starter som normalt – med smitteverntiltak

MÅLSELV/BARDU/BALSFJORD: Mandag 27. april starter skolene opp igjen, i alle fall for de yngste skoleelevene. Da skal også skoleskysstilbudet gå som normalt.

Publisert Sist oppdatert

Denne uka starta barnehagene opp igjen, og kommende uke er det skoleelevene fra 1. til 4. klasse og elever på VG3 som følger yrkesfaglig løp i skole, samt yrkesfagelever på VG2, sin tur å ta fatt på hverdagen igjen. Ikke rent få av elevene i vårt dekningsområde benytter seg av skolebussen når de skal til skolen, og den skal være klar til å starte opp samtidig som skolene. Men skoleveituren blir ikke helt som elevene er vant til.

Forholdsreglene

Smitteverntiltakene som tidligere ble innført på rutebussen opprettholdes, og elevene, så vel som andre reisende, oppfordres til å holde avstand på bussen.

– Vi legger til rette for at skoleskyss kan gjennomføres fra og med 27. april. Vi minner om våre reiseråd og oppfordrer de reisende til å holde avstand og å betale for reisen med Troms Mobillett, sier Kurt Bones, daglig leder i Troms fylkestrafikk.

Dette er Troms fylkestrafikks smitteverntiltak:

  • Ekstra renhold ombord.
  • Betaling med Troms Mobillett.
  • Kun inngang bak, sjåfør sitter i avsperret område.
  • Passasjerkapasitet på buss halveres slik at det er mulig å holde avstand. Hvis en buss blir full, settes det inn ekstra buss.

Er spente

Nå regnes altså en buss hvor halvparten av setene er i bruk, som en full buss. Dette vil også gjelde for skolebussen. Bones forteller at de er spent på hvordan skolebusshverdagen blir. De regner nesten med at de ikke kommer til å ha færre passasjerer enn normalt.

– Vi prøver å holde avstandsreglene som er, og halv buss er nå full buss. Vi vil tro at det kommer til å være noen foreldre som er bekymra og som vil kjøre barna sine på skolen selv. Vi må nesten se hvordan skolebusstilbudet fungerer og se på hvordan kapasiteten blir, sier Bones.

Rutebussene har gått med redusert tilbud, spesielt i distriktene, de siste ukene. Det generelle rådet fra helsemyndighetene har vært at folk bør unngå å ta kollektivtilbud unødvendig, noe Troms fylkestrafikk har erfart at folk gjør.

Powered by Labrador CMS