KLART BEST: Ingrid Andrea Gulbrandsen sjekker tida etter Reistadløpet nylig. Påskeaften var hun suverent best av alle i Vakkerhumprennet fra Karlstad til Sørreisa. Foto: Ivar Løvland
KLART BEST: Ingrid Andrea Gulbrandsen sjekker tida etter Reistadløpet nylig. Påskeaften var hun suverent best av alle i Vakkerhumprennet fra Karlstad til Sørreisa. Foto: Ivar Løvland

Skrev seg inn i historiebøkene

MÅLSELV/SØRREISA: Ingrid Andrea Gulbrandsen skrev seg inn i historiebøkene da hun vant jubileumsrennettil Vakkerhumprennet . 50 år etter rennets oppstart, ble hun første kvinnelige totalvinner.

Publisert Sist oppdatert

Aldri før har ei jente eller kvinne vært rasket gjennom turrennet fra Karlstad til Sørreisa, men påskeaften var det ingen mannlige løpere som maktet å være med på tempoet til 19-åringen fra Hemmingsjord. Hun representerer Bardufoss OIF i skisporet, og hun vant en suveren seier i løpet som gikk nesten på dagen 50 år etter åpningsrennet i 1970. Ingrid Andrea ble til alt overmål fulgt nærmest av lillesøster Tuva Mathea, som var over fem minutter bak juniorlandslagsløper Ingrid Andrea på den 22 km langt rennet.

226 deltakere

I år gikk Vakkerhumprennet i strålende påskevær, men mildværet gjorde at det var et sugende og ikke lett føre over fjellet. Totalt gikk 226 løpere turrennet, 24 av dem i konkurranseklassen. Junioren Kristian Norum Birkeland fra Finnsnes ble beste herreløper, men han måtte tåle å se begge søstrene Gulbrandsen gå fortere.

- Jeg og Kristian gikk i lag de første kilometerne, men han slapp ganske fort, og da ble det et sololøp resten for meg, sier Ingrid Andrea Gulbrandsen.

Tre ganger i Vakkerhumprennets 50-årige historie er rennet blitt avlyst på grunn av vanskelige værforhold. Lørdagens vinner håper ikke rennet går over i historiebøkene, selv om de senere års arrangører i det såkalte Vakkerhump-utvalget nå legger inn årene.

- Jeg håper ikke det var det siste Vakkerhumprennet. Det er et fint turrenn i et fint terreng, og det er mye bedre å konkurrere mot andre enn å trene alene. For oss er Vakkerhumprennet en tradisjon som fortsetter i enda mange år, sier Ingrid Andrea Gulbrandsen.

Juniorlandslaget

Hun kom inn på juniorlandslaget foran årets sesong, og håper at hun får fortsette på det laget når hun nå skal opp i sin siste sesong som junior.

- Det er særlig på sommeren og høsten det er fordeler med å være på det laget. Da er det samlinger og de gir bedre treningsmuligheter enn jeg ellers kan få. Men kretsen er også flink til å legge opp gode samlinger og vi har et godt miljø i klubben, så det er ingen krise om jeg ikke får være med videre. Men jeg håper det, sier hun og smiler.

Årets sesong har vært litt blandet for BOIF-løperen. Hun var mye syk i første del av sesongen, og har ikke helt fått de toppresultatene som hun gjerne skulle hatt.

- Ingen toppløp, men heller ingen kriseløp, konkluderer Ingrid Andrea Gulbrandsen.

Powered by Labrador CMS