Reistadrittet for 10. gang:

RITTLEDER: Roy Steinar Hansen er rittleder når Reistadrittet arrangeres for 10. gang lørdag. Foto: Ivar Løvland
RITTLEDER: Roy Steinar Hansen er rittleder når Reistadrittet arrangeres for 10. gang lørdag. Foto: Ivar Løvland

- Skulle gjerne hatt enda flere deltakere

BARDU: Terrengrittet som i helga arrangeres for 10. gang samler i år drøyt 100 deltakere. Det antallet skulle rittlederen gjerne sett var betydelig større.

Publisert Sist oppdatert

SYKKEL

- Det er bra at vi har klart å snu en nedadgående trend, men vi skulle gjerne hatt flere deltakere. Dessverre er ikke den lokale deltakelsen den beste. Det kunne vært mange flere med fra nærområdet. Gode idrettsfolk i andre idretter, sier Roy Steinar Hansen.

Han er rittleder for Reistadrittet, og gleder seg over de allerede over 100 som er påmeldt. Sannsynligvis bikker de kanskje både 120 og 130 deltakere til start lørdag, men Hansen vet om mange lokale idrettsfolk i andre idretter som sikkert kunne vært med på det lokale terrengsykkelrittet.

- Det har ikke vært voldsom lokal respons, det har ikke det. Men fra byene Harstad, Tromsø og Narvik har vi bra deltakelse, sier Roy Steinar Hansen.

På sitt beste hadde Reistadrittet for tre år siden 170 deltakere. For to år siden var det 140 med, og i fjor 100 i et rimelig dårlig vær.

Værprognosene for lørdagen er ikke heller de beste, men rittlederen tror ikke det meldte regnet vil gjøre deltakelsen veldig mye mindre enn om det var godvær. I hvert fall blir det ikke så ille som det var i fjor, da det på det verste nesten var ned mot nullpunktet temperaturmessig på det verste.

- Lørdag er det meldt regn, men med 10-12 grader. Det går helt fint, og løypa er såpass tørr at den holder greit, sier Hansen.

Traseene for terrengsykkelrittet blir som de har vært de senere år. I fjor ble det gjort ei lita omlegging på et 8-900 meter langt område på grunn av dype spor i skytefeltet. Den omlegginga er nå permanent.

Distansene for rittet er dermed de samme. Hovedtraseen er 55 km lang, men det også er en 34 km lang distanse. Den korteste 16 km lange distansen har påmelding helt opp til start fra Barduhallen.

I anledning 10-årsjubileet vil sykkelgruppa i Bardu IL by på salg av varmmat etter rittet. Det er første gang de gjør dette. Deltakerne vil også få noen ekstra effekter som minne etter jubileumsutgaven av terrengrittet.

Langdistansen har de siste fem årene blitt vunnet av burfjordingen Daniel Boberg Leirbakken. Han er påmeldt også til årets ritt, men får ventelig god konkurranse. Fra Finland er fjorårets vinner av kvinneklassen Tiina Idström påmeldt, og det samme er toeren, Elise Utne fra Bardu IL, opprinnelig fra Narvik.

- Jeg føler at vi har god kontroll arrangementsmessig, og gleder oss til lørdagens ritt, sier Roy Steinar Hansen i Bardu IL sykkel.

Powered by Labrador CMS