HALLOWEENKOS: Fra venstre: Mira med mamma Sunniva Struve, og Ingrid med mamma Line Maria Bratteng, koste seg sammen på biblioteket på Storsteinnes. Foto: Sol Gabrielle Larsen
HALLOWEENKOS: Fra venstre: Mira med mamma Sunniva Struve, og Ingrid med mamma Line Maria Bratteng, koste seg sammen på biblioteket på Storsteinnes. Foto: Sol Gabrielle Larsen

Skummel formiddag på biblioteket

STORSTEINNES: Gresskar, spøkelser og kakao. Lørdag var rundt 140 små og store samlet til mørketidsverksted på Balsfjord folkebibliotek.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag er det halloween. Dette feiret de leselystne på Storsteinnes med et eget mørketidsverksted, hvor barna kunne lage lykter, girlander, masker og skummel pynt til halloweenfeiringen.

-Jeg har laget en veske. Den skal jeg ha på rommet mitt, sier Ingrid.

Bibliotekar Hege Åsheim hadde lagt fram flere forslag med maler og oppskrifter som barna kunne følge om de ønsket. Men her var det fritt fram for det meste. På mørketidsverksted er det lov å være kreativ.

-Det er herlig at biblioteket klarer å trekke så mange folk på en lørdags formiddag. Dette viser hvor viktig biblioteket er for bygda, sier Line Maria Bratteng, som er mammaen til Ingrid.

-Fornøyd

Ved et langbord sitter de to venninnene Eline (8) og Vida (6).

-Jeg lager et gresskar, kan Eline fortelle.

-Og jeg lager en lykt, sier Vida.

Elines mamma Yvonn Bakketun Mo, er svært fornøyd med arrangementet.

-Og så er det så veldig sosialt. Ungene synes verkstedet er veldig fint, sier hun.

HALLOWEENKOS: Fra venstre: Mira med mamma Sunniva Struve, og Ingrid med mamma Line Maria Bratteng, koste seg sammen på biblioteket på Storsteinnes.

Ønsker hobbyutstyr

Rundt 140 mennesker kom og gikk i løpet av de fire timene biblioteket holdt åpent. Dette er tjue mer enn i fjor. I perioder var det ikke sitteplasser til alle som var til stede.

-Det har vært smekkfullt her, og det stod faktisk folk og ventet på meg da jeg kom i morges. Dersom like mange kommer neste år, må vi låne en mengde stoler og bord, sier bibliotekar Åsheim.

Sparebank1 Nord-Norge, avdeling Storsteinnes, bidro med refleksvester og refleksbånd til barna. Nå gleder bibliotekaren seg til juleverkstedet.

-Vi tar gjerne i mot hobbyutstyr, som brukte syltetøyglass og lignende. Vi har et enormt forbruk på verkstedene våre – og ekstremt lite penger. Så alt hjelper, sier Åsheim.

Powered by Labrador CMS