VINNERE: Jan Magne Finbakken (t.v.), Tony Rubbås Jacobsen og Tommy Nilssen utgjorde vinnerlaget til Målselv Ambulanse i årets bedriftsskyting. Foto: Øyvind Løkstad
VINNERE: Jan Magne Finbakken (t.v.), Tony Rubbås Jacobsen og Tommy Nilssen utgjorde vinnerlaget til Målselv Ambulanse i årets bedriftsskyting. Foto: Øyvind Løkstad

Skyteseier i første forsøk

SKYTING: Herrelaget fra Målselv Ambulanse var for første gang med i bedriftsskytinga i regi av Målselv skytterlag. Gutta var ikke mer beskjedne enn at de vant hele finalen.

Publisert Sist oppdatert

– Det var artig å vinne hele greia. Vi hadde vel ikke ventet akkurat dette, sier Tommy Nilssen.

Sammen med Jan Magne Finbakken og Tony Rubbås Jacobsen utgjorde han laget i finalen onsdag kveld, men i løpet av høstens fem innledende runder har også Tor Olav Gravrok vært med som bidragsyter på laget. Han måtte stå over finalen med nyoperert kne.

I den aller siste finalerunden var det Tony som representerte laget, som var bak Storegga lag 2 før den siste avgjørende runden.

– Tony fikk den jobben, siden han har vært mest stabil av oss i skytingene og den vi stolte mest på. Han var også den som kanskje ivret aller mest for å være med på bedriftsskytinga, sier Tommy Nilssen.

I finalen der de seks beste lagene hadde én skytter med, falt skytterne ut én etter én etter hvert som de fikk sitt andre skudd med dårligst verdi. Til slutt sto ambulansestasjonens ankermann igjen som de beste, uten å ha pådratt seg ett eneste gult kort som det svakeste skuddet ble belønnet med.

– Tony skjøt svært bra hele veien. Det var høyt nivå i finalen, men han tok alle, sier Tommy Nilssen fornøyd.

Ambulansestasjonen stilte for første gang i den uhøytidelige konkurransen. De fire på laget er alle habile skyttere med litt erfaring fra unge år bak seg. Nilssen og Rubbås Jacobsen som aktive fra tiden som eldre rekrutt, mens Finbakken er gammel skiskytter. Et par av gutta på laget går også på elgjakt og vet derfor å håndtere gevær.

– Tony ivret kanskje aller mest for at vi skulle stille lag, og nå skal vi trene mer. Kanskje blir det noen stevner å være med på, og så skal vi forsøke å forsvare seieren i bedriftsskytinga neste høst, sier en fornøyd Tommy Nilssen.

Han understreker at seieren ikke har gått på bekostning av folks helse. Skytinga har ambulansesjåførene foretatt på frivaktene sine, nesten uten unntak.

Eget damelag

Ambulansestasjonen har også hatt et eget damelag med på skytingene. Som det eneste rene damelaget i bedriftsserien anno 2013. På det laget har det vært seks jenter som har vært innom i løpet av serien. De endte til slutt på en 15. plass av de 20 lagene som var med.

Storegga lag 1 ble toer i årets bedriftsskyting, med Statoil endte på tredje. Rune Holmebukt fra NH90 fikk premien for beste liggende serie, mens Einar Brand­skognes fra Storegga 2 fikk tilsvarende for de som skjøt knestående.

Powered by Labrador CMS