PÅ FERIE: Selv om han er på ferie, klarte ikke Daniel Sørli fra Høland/Bjørkelangen å la muligheten til å skyte gå fra seg. Han tok seieren under Målselvtreffen 2020 med lånt børse.
PÅ FERIE: Selv om han er på ferie, klarte ikke Daniel Sørli fra Høland/Bjørkelangen å la muligheten til å skyte gå fra seg. Han tok seieren under Målselvtreffen 2020 med lånt børse.

Skytterkongen vant Målselvtreffen med lånt børse

BARDUFOSS: Torsdag kveld endte han opp på en andreplass under Skytternes mestermøte. Under Målselvtreffen gikk Daniel Sørli helt til topps.

Publisert Sist oppdatert

Skytterkongen fra Øverbygd i 2016, Daniel Sørli fra Høland/Bjørkelangen skytterlag, stilte på standplass i ensom majestet under lørdagens siste lagskyting. Han skjøt på 200-meteren under årets Målselvtreffen 2020 – med lånt børse. For han kom til Målselv tidlig lørdag morgen for å bruke ei ferieuke her.

– Så fant vi ut at det er jo stevne her. Så da tok jeg med meg skytterutstyret, sendte melding til Klaus Arne Olsen om jeg kunne låne børse og patroner, så tenkte jeg: søren, jeg hiver meg på og prøver, sier Sørli.

Nesten skyttermester

Han er godt fornøyd med skytinga, bortsett fra to dårlige skudd på knestående. Det var likevel godt nok til en førsteplass. Både han og Tony Rubbås Jacobsen fra Målselv skytterlag skjøt 345 poeng.

– Børsa til Klaus gikk bra, og jeg fikk 100 med ni sentrum på omgangen, sier Sørli fornøyd.

De ti siste skuddene omtales som omgangen, og er finaleskuddene. Sia man må være ekstra påpasselig med tanke på smittevern, skjøt hver skytter finaleomgangen fortløpende etter de 25 første skuddene. Torsdag deltok Sørli på Skytternes mestermøte, og var bare en hårsbredd fra seier.

– Jeg gjorde mye bra, men jeg gjorde også noen feil som gjorde at seieren kanskje glapp. Jeg var innstilt på å gjøre arbeidsoppgavene helt perfekt – det klarte jeg nesten, sier Sørli.

Han synes det var mer spesielt å delta på Skytternes mestermøte enn på landsskytterstevnet (LS). Media var mye tettere på skytterne hele veien, og de fikk ingen frisone hvor de kunne trekke seg litt tilbake mens skytinga pågikk.

– Psykisk var det kanskje større trykk enn på LS, sier Sørli.

Mye trening

Høland/Bjørkelangen skytterlag har holdt skytebanen åpen med strenge tiltak under koronanedstenginga. Sørli forteller at de fikk være et visst antall skyttere på banen om gangen, og man måtte være ekstra påpasselig med renhold av kontaktpunkter. Men mens treninga dabba av for andre da koronaviruset kom til lands, ble det motsatt for Sørli.

– Jeg tenkte at nå utnytter jeg sjansen og trener så mye jeg kan. Da har jeg skutt mer, sier Sørli.

Han påpeker at han har vært nøyte med eget liggeunderlag, rengjøring og å unngå å ta på flest mulig berøringspunkter. Og målet med den ekstra treninga er klart:

– Mitt mål i hele år har bare vært å trene for å bli bedre rusta til neste LS som jeg håper er neste år. Det er det som er målet, å bli bedre hele veien. Søke utvikling, det er det jeg jobber med, sier skytterkongen fra 2016.

Han synes det er fint å kunne reise rundt på stevner igjen.

– Det er jo det som er kosen med skyting. Du kan reise og gjøre så godt du kan, så kan du sitte og skravle og drikke kaffe etterpå, sier Sørli.

Resultatene

Sammenlagt i klasse 3-5 kom Sørli på førsteplass med 345 poeng, Tony Rubbås Jacobsen fra Målselv på andreplass med 345 poeng og Sveinung Kvamme fra Målselv på en tredjeplass med 342 poeng. Dette var også rekkefølgen i klasse 5. I klasse 3 kom Åse Irene Nordås fra Bardu skytterlag først med 335 poeng, Håvard Holmebukt fra Nedre Målselv skytterlag på andreplass med 335 poeng og Jan Otto Kaino fra Kvænangen skytterlag på tredjeplass med 334 poeng. I klasse 3 var det Tor-Arne Hanssen fra Tromsø skytterlag som gikk av med seieren med en poengsum på 329, etterfulgt av Magnus Andersen fra Balsfjord med en poengsum på 326 poeng og Tore Anders Oskal fra Lakselvdal med 322 poeng. I klasse 4 ligger Sebastian Toldnes fra Storsteinnes på topp med 340 poeng, Bjørnar Eriksen fra Kvænangen på andreplass med 334 poeng og Magne Gamst fra Målselv med 334 poeng. I juniorklassen skjøt Tobias Ferdinand Rubbås fra Målselv best med 345 poeng, etterfulgt av Emma C. S. Holmebukt fra Nedre Målselv med 340 poeng og Njård W. Hakstad fra Lakselvdal med 338 poeng.

Powered by Labrador CMS