SEIRET: Storsteinnes og Johan Bergli Moen vant trilleren mot Øverbygd og Christer Bergseng fredag kveld. Bergli Moen skåret kampens første mål. Foto: Ivar Løvland
SEIRET: Storsteinnes og Johan Bergli Moen vant trilleren mot Øverbygd og Christer Bergseng fredag kveld. Bergli Moen skåret kampens første mål. Foto: Ivar Løvland

Slapp med skrekken i sjumålstriller

MOAN: Storsteinnes skåret tre mål før det var spilt ti minutter. Likevel var det så vidt båten bar i nabooppgjøret mot Øverbygd.

Publisert Sist oppdatert

Det så ut som det skulle bli enveiskjøring av beste sort og en storseier da Storsteinnes tok imot naboene fra Øverbygd fredag kveld. Før det var spilt ti minutter hadde vertene skåret tre kjappe, og kampen virket både avgjort og kjørt.

Først gjorde Johan Bergli Moen 1-0 etter fire minutters spill, før Wutthiphong «Bat» Singhatong med to raske rett etter sørget for nærmest konstant hjemmejubel de første minuttene.

Men kampen var likevel ikke «kjørt». Storsteinnes virket fornøyd med innsatsen for kvelden, og gutta i burgunder hadde ikke helt gitt slipp på poenghåpet, tross den katastrofale starten. Ei redusering fra Andreas Swan Olsen kvarteret før pause på et frispark fra farlig posisjon tente håpet, og etter pause var gjestene friske og fornyet i troen på poeng.

Håpet fikk enda mer liv i seg da Jakob Myrvoll Karlsen fikk lobbet inn 2-3-reduseringa knappe tyve minutter ut i den andre omgangen. Og ti minutter før full tid var Myrvoll Karlsen igjen på farta. Denne gang slo han hardt inn til spisskollega Jørgen Linna som lurte seg mellom to stoppere og tuppet inn 3-3.

Tvilsom straffe

Øverbygd fortsatte å skape trøbbel og jaget like godt seiersmålet, men da bestemte kampleder Vidar Elvevold seg for å blåse straffe til vertene, til store protester fra gjestene. Marius Dalhaug var sikker, og sikret hjemmelaget 4-3 og tre poeng. Fortjent nok, men gjestene likte ikke måten avgjørelsen kom på.

- De skulle kanskje hatt en straffe rett etter, men den de skårer på, den er en «dive», sier Øverbygd-trener Kjell Tore Karlsen.

Fortjent poeng

Han er fornøyd med måten laget kommer tilbake på etter den grusomme starten, og mener de hadde fortjent poeng.

- Ei fantastisk opphenting, og da er det veldig bittert at vi ikke sitter igjen med noe.

Like fornøyd er han ikke med egne spilleres prioriteringer i løpet av høstsesongen.

- Når alle stiller på kamp er vi gode, men det skjer dessverre ikke i bestandig.

Burde hatt flere

Storsteinnes-trener Tore Antonsen innrømmer at straffen som avgjorde kampen er diskuterbar, men han minner om at de burde hatt to til bare i løpet av kampens siste halvtime.

- Gutta tror nok at kampen er avgjort etter en fantastisk start, men det er den ikke. Det blir unødvendig spennende, og jeg tar det må min kappe at vi ikke endrer litt på formasjonen og spiller mer kynisk etter den fantastiske starten. Men det er uansett fantastisk å vinne slike kamper, selv om den blir unødvendig spennende til slutt, gliser Tore Antonsen.

Sikker

Marius Dalhaug var ikke i tvil da han satte inn seiersmålet:

- Jeg skulle egentlig «vente ut» keeperen, men han gikk aldri til ei side, så da var det bare å sette den i hjørnet, sier Dalhaug.

Han mener de tar litt lett på det etter den gode starten.

- Men til slutt er det beste laget som vinner, gliser han.

Syter for mye

Øverbygd-spiss Jørgen Linna trodde de kunne ta alle tre poengene da han utlignet til 3-3 ti minutter før slutt.

- Da var vi skikkelig i siget, og jeg trodde vi skulle vinne hele kampen, sier Linna.

Han mener en del rokkeringer i mannskapet fra start er årsak til den svake starten på kampen.

- Vi har flere spillere i nye posisjoner, og det lider vi av i starten. Etter hvert ble det bra, og vi hadde fortjent poeng, sier Linna, som ikke liker det han mener er syting fra Storsteinnes sine spillere.

- Det er mer syting her enn det vi forventer å møte. Det er ikke dommerens feil at det blir som det blir, men jeg synes Storsteinnes-gutta syter vel mye, sier Jørgen Linna.

Powered by Labrador CMS