MÅ UTREDE: Rigmor Hamnvik sier Balsfjord kommune må undersøke og utrede før de kan komme med noe konkret prisoverslag til Målselv angående legevaktsamarbeid. ARKIVFOTO: Leif Stensland
MÅ UTREDE: Rigmor Hamnvik sier Balsfjord kommune må undersøke og utrede før de kan komme med noe konkret prisoverslag til Målselv angående legevaktsamarbeid. ARKIVFOTO: Leif Stensland

Slettes ikke fremmed for et legevaktsamarbeid med naboen i sør

BALSFJORD: Målselv kommune ser blant annet mot Balsfjord når de går ut av legevaktsamarbeidet med Bardu. Kommunalsjef Rigmor Hamnvik synes det er interessant, men understreker at en innlemming av Målselv krever både nøye utredning og politisk vedtak.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag vedtok kommunestyret i Målselv å gå ut av legevaktsamarbeidet de har hatt med Bardu kommune. I Målselv har politikerne bedt administrasjonen om å utrede hva et eventuelt legevaktsamarbeid med Balsfjord kommer til å koste kommunen. Det synes kommunalsjef for helse og omsorg i Balsfjord, Rigmor Hamnvik, at er interessant.

Må utredes

Hamnvik forteller at det er vanskelig å svare på hva et eventuelt samarbeid kommer til å koste, og at Balsfjord heller ikke, så vidt hun vet, har mottatt noen formell henvendelse fra Målselv.

– Dette er noe som må utredes i Balsfjord, men alt er jo mulig. Det er jo noe som må sees på i forhold til våre innbyggere og i forhold til det legevaktsamarbeidet som vi har med Storfjord i dag, som vi organiserer. Vi måtte sett på hvilken løsning vi kunne fått til, sier Hamnvik.

Hun forteller at kommunen må inn å se på kapasitet og regne på det ut fra en fordelingsnøkkel som går på innbyggertall, blant annet.

– Vi har ei veldreven legevakt i dag, men jeg utelukker ikke at det kan bli ei ordning. Vi har på mange områder et godt samarbeid med våre nabokommuner, ikke på så mange områder med Målselv, så det er helt klart interessant, sier Hamnvik.

Veldrevet

Målselv har betalt omkring syv millioner kroner for å delta i legevaktsamarbeidet som de har deltatt i. Balsfjord kommune sitt legevaktsamarbeid koster omkring 1,7 millioner kroner i året å drifte. Av dette, så refunderer Storfjord kommune omtrent 30 prosent av kostnadene.

– Det er flere grunner til at vi greier å drive så kostnadseffektivt. Hovedårsakene er bemanninga, men den er også noe som vi er nødt til å gjøre noe med, sier Hamnvik.

Hun forteller at Balsfjord ikke har hjelpepersonell, men kun lege, på legevakta. Å få hjelpepersonell inn på legevakta er noe som ifølge Hamnvik har vært lagt inn i budsjettene de siste årene.

– Så langt har det ikke blitt prioritert, men det er et ønske fra legene på legevakta å få dette på plass. Vi vet at vi må få det inn, og da øker kostnadene fort. En sykepleier på legevakta til enhver tid, utgjør nok i overkant av to millioner kroner i året, sier Hamnvik.

Senja kommune har allerede laget et prisoverslag til Målselv for hva et legevaktsamarbeid vil koste. 3,9 millioner kroner ble summen.

– Det er vanskelig å si om vi kan komme med noe bedre tilbud enn Senja kommune. Og til syvende og sist så er det en utredning og et eventuelt politisk vedtak som må til også i Balsfjord, sier Hamnvik.

Powered by Labrador CMS