Kjørte trenerkurs på Bardufoss:

BLE KURSET: Denne gjengen gikk på trenerkurs mandag kveld. Melat Asmerom, BOIF, Martin Østrem, BOIF, Håvard Nordahl, BOIF, Magnus Wærstad, BOIF, Lars O. Sandvik, BOIF	, Lars Geir Andreassen, BOIF, Kristin Bjørnås, BOIF, Andreas Roaldset, BOIF, Jonas L. Olsen, BOIF, Stian Pettersen, Målselv IL, Mads Dahl, Målselv IL og Susanne Røe, Målselv IL. Foto: Privat
BLE KURSET: Denne gjengen gikk på trenerkurs mandag kveld. Melat Asmerom, BOIF, Martin Østrem, BOIF, Håvard Nordahl, BOIF, Magnus Wærstad, BOIF, Lars O. Sandvik, BOIF , Lars Geir Andreassen, BOIF, Kristin Bjørnås, BOIF, Andreas Roaldset, BOIF, Jonas L. Olsen, BOIF, Stian Pettersen, Målselv IL, Mads Dahl, Målselv IL og Susanne Røe, Målselv IL. Foto: Privat

– Slike kurs gir mange gode fotballdiskusjoner

Trenere og lagledere fra Bardufoss OIF og Målselv IL deltok da fotballkretsen kjørte to delkurs i Grasrottrener-utdanninga denne uka. Det ga mange gode fotballdiskusjoner.

Publisert Sist oppdatert

– Såpass mange på kurs er veldig bra. Det kan vi ikke være annet enn fornøyd med, sier kursholder Jim Myrli.

Grasrottrenerkursene i Troms finansieres av Tromsfotballens Venner. Det gjør at trenerutdanningens laveste nivå er gratis for klubber og kursdeltakere.

– Ei glimrende ordning, sier Jim Myrli fra Målselv.

Gode diskusjoner

Han har kjørt trenerkurs i kretsen siden 2014, og føler selv at selv han, som godt utdannet fotballtrener, lærer noe på hvert eneste kurs. Selv på kurs som han kjørte denne uka på Bardufoss. Der var det de første delkursene i Grasrottrener-stigen som sto på agendaen. De er beregnet for trenere i aldersklassene 6–10 år.

– Når trenere og lagledere fra flere klubber møtes, skaper det gode diskusjoner om hvordan ting kan gjøres, og det lærer alle av, sier Jim Myrli.

Får bekreftelser

På Bardufoss mandag kveld var det ni representanter fra BOIF og tre fra Målselv IL som fikk påfyll av faglig fotballkompetanse.

– Når folk møtes på kurs diskuteres det hva som er rett og galt, får mange bekreftet at det de gjør i egen klubb, kanskje er riktig. Mange som har mindre forkunnskap er gjerne usikre, og slike kurs er fine for å få avklaring på ting de lurer på, sier Myrli.

Tårer og skolisser

Han sier det viktigste for en trener på dette nivået ikke er å skulle lære spillere å spille «sambafotball».

– Det viktigste er å sørge for at ungene får gode opplevelser på trening, og mye av tida til trenerne går gjerne til å knytte skolisser og tørke tårer på de yngste, sier Myrli.

Bare én av de tolv som var med på kurset på Bardufoss har per nå ikke en rolle som lagleder eller trener i egen klubb. Når den teoretiske delen er unnagjort, blir den praktiske biten kjørt i egen klubb. For dem som ønsker det, vil kretsen forsøke å sette opp delkursene 3 og 4 til høsten i Midt-Troms. De gjelder for trenere i aldersgruppa 11 år og eldre.

Kretsansvarlig

Jim Myrli overtok i vinter som keepertrener på ungdomsnivå i fotballkretsen. I ei 15 prosent stilling skal han hjelpe klubber med å dyrke fram bedre målvakter.

– Jeg håper at jeg kan besøke alle kommunene i kretsen i løpet av året. Da tenker jeg at den største klubben i hver kommune blir vertskap for hvert kommunebesøk, sier Jim Myrli.

Powered by Labrador CMS