FIN FISK: Bjørn Nilsen fikk en laks på 2,3 kilo på tredje kastet i siste økta. Han tok seg tid til litt prat ved bredden med Stian Heiskel og hans sønn Jørgen. Syvåringen hadde imponerende vært med hele dagen, fra han sto opp klokka kvart over fem på morgenen for å være med ut på kontroll.
FIN FISK: Bjørn Nilsen fikk en laks på 2,3 kilo på tredje kastet i siste økta. Han tok seg tid til litt prat ved bredden med Stian Heiskel og hans sønn Jørgen. Syvåringen hadde imponerende vært med hele dagen, fra han sto opp klokka kvart over fem på morgenen for å være med ut på kontroll.

Slo fjorårets deltakerrekord

ØVERBYGD: Med ei økning på mer enn tjue deltakere fra i fjor er det mye som tyder på at Divielva laksefestival har sin plass i sommerkalenderen til stadig flere.

Publisert Sist oppdatert

Den som ønsket å fiske i Divielva mellom Tronga og Nedre Divifoss sist lørdag, måtte pent finne seg i å delta på laksefestivalen til ungdomslaget i Dividalen. For alle andre enn de påmeldte her, tok kortfisket seg en «Jahn Teigen» – altså en dags pause.
- Vi i UL Håpet er svært takknemlige for grunneierne som stiller opp på dugnad for laget i form av å gi en dag av sine fiskerettigheter i elva. Det er helt uvurderlig for drift, samhold og aktiviteten i dalen, uttalte Hilde Therese Bjerke Wikeland.
Divielva laksefestival ble også i år arrangert med god støtte fra Øverbygd jeger- og fiskerforening. Ved siden av selve fiskekonkurransen, var det lagt opp til aktiviteter også for den delen av bygdas folk som kanskje ikke ønsket å fiske, med natursti for ungene, og med servering hele dagen av både middag, kaffe og kaker fra festivalens hovedbase på bygdehuset. På kvelden ble det hele avrundet med en skikkelig bygdefest.
Ordfører Nils Foshaug kastet glans over dagsarrangementet med å delta på midtveisveiinga av fisk midt på dagen lørdag, der han fungerte som konferansier sammen med Lars Frihetsli.

Største fisk 6,3 kilo

Dette var andre året at fiskefestivalen ble arrangert i Dividalen. Sammenliknet med fjorårets femti deltakere, var det i år ei markant økning, der komiteen kunne plusse ytterligere 22 fiskeglade og konkurranseskjerpa personer på listene sine.
- Alt i alt var det 72 påmeldte. Vi er veldig fornøyde, og ettersom vi har et tak på 100 deltakere, er det fortsatt litt å gå på, sa arrangørene.
I år som i fjor foregikk fisket over to økter, hver på fem timer. Elva ble delt i to soner og deltakerne delt i to grupper som byttet sone midtveis. Det ble fra både fiskere og oppsyn meldt om stor aktivitet av glade og spretne lakser i elva på formiddagen, noe som resulterte i hele 10 laks, i størrelse fra 1,1 kilo til 6,3 kilo. Sistnevnte var det Fredrik Pettersen som fikk, og gjennom ettermiddagens litt mer labre fiskeøkt som resulterte i tre laks, var det ingen som landet fisk av denne størrelsen. Pettersen gikk derfor av med seieren i lakseklassen, tett fulgt av Elias Larsen med en laks på 6 kilo blank. Sistnevnte vant også ørretklassen, med en fisk på 1,5 kilo.
Det ble ikke tatt mer enn fem ørreter første økt, og én de siste timene.

Rekordmange lag

Divielva har én fiskeart til ved siden av laks og ørret, og det var derfor også premiering for størst harr. I løpet av dagen var det tre harrafiskere som hadde fangst på nøyaktig samme vekt, på 1,1 kilo, og arrangørene måtte dermed splitte den opprinnelige hovedpremien og gi alle tre premier av likelydende verdi. Vinnertrioen besto av Jan Henrik Lindblad, Nils Jonas Granstrøm og Andreas Svendsen.
De aller fleste av deltakerne grupperte seg internt i lag for å delta på lagkonkurransen, og alt i alt ble det dannet 19 lag. Ti av de deltakende lagene fikk fangst i løpet av dagen, der det vinnende laget bestående av Tor Harald Lyshaug, Gøte Nilsen, Trond Steinar Hoel og Jan Einar Kristoffersen fikk registrert en samlet vekt på 16,2 kilo. Gøte Nilsen beriket laget med hele to fisker; én om morgenen og en om ettermiddagen.
De neste plasseringene kunne skilte med henholdsvis 9,7 kilo og 6,5 kilo.
Glade vinnere fikk med seg fine premier på diverse fiskeutstyr, årskort og overnatting, mens det ble trukket turrelaterte premier på noen av deltakernumrene i tillegg.

Powered by Labrador CMS