Russ på taket og amerikanere i toget:

Sludd la ingen demper på feiringa i Bardu

I Bardu fylte de opp både den gamle og den nye idrettshallen til 17. maifeiring og utdeling av ungdommens motivasjonspris. Russen klatret opp på taket for å bidra til stemning i toget gjennom sentrum.

Publisert Sist oppdatert

Et hav av paraplyer var nesten alt man så av publikum, under talene ved kommunehuset i Bardu.

Tale for dagen var det Ernst Hansen som sto for, og han benyttet anledningen til å takke alle som jobber på dugnad for bardusamfunnet.

Sludd preget store deler av 17. maifeiringa i Bardu. Det stoppet ikke dølene fra å møte opp og få med seg talene utenfor kommunehuset.

Han roste også helsevesenet i kommunen for arbeidet som er gjort under pandemien, og ungdommen for alt deres engasjement.

– Det er dere som skal ta over og ta vare på alt dette etter oss, sa Hansen.

Barnas tale var ved Emine Meyer, Linnea Engen Bjørnsen, William Aarbog og Jørgen Fuglem.

– Vi er heldige som får vokse opp i Bardu. Og vi er stolte av at kommunen vår gjør det de kan for å hjelpe de som trenger det, sa de fire.

Barnas tale ble holdt av Jørgen Fuglem, William Aarbog, Emine Meyer og Linnea Engen Bjørnsen. De snakket blant annet om at de var stolt av Bardu kommune.

De kunne ønsket seg et eget sted for ungdom å møtes, men sa de vet at kommunen jobber for å få det til.

– Takk for alt vi har fått! Ny skole, ny kulturskole og idrettsarena. Vi tror vi kommer til å få mye god læring på den nye skolen vår, sa de fire.

Hest og rytter ledet 17. maitoget fra velferdsbygget til Barduhallen.

Amerikansk deltakelse

I toget stilte både bygdefolket og de allierte sterkt. Russen klatret opp på et tak for å lage ekstra stemning i toget og dele ut russekort, og en sterk baktropp av amerikanske soldater viftet ivrig med norske flagg og ropte «hipp, hipp hurra» så hele kommunen kunne høre dem.

På veien fra velferdsbygget til Barduhallen, hadde toget sin tradisjonelle stans ved Barduheimen sykehjem for å synge nasjonalsangen.

Russen i Bardu tok ansvar for å få stemninga i toget til å nå nye høyder.

Sang som passet

Vel framme i Barduhallen var det folk nok til å fylle både den gamle og den nye idrettshallen, og på scenen fikk man gjensyn med noen av årets deltakere fra Ung kultur møtes.

Martine Opdahl Sagmo sang «Snowman» av artisten Sia, noe konferansierene Emine Meyer og Linnea Engen Bjørnsen mente passet godt.

– Når vi er så heldige at vi har snø på 17. mai, så passer denne sangen veldig bra, sa de to.

Bardu musikkforening satte stemninga for nasjonaldagen. De spilte opp til allsang av kjente og kjære 17. maisanger.

Ungdommens pris utdelt

Og det ble et hav av lys på tribunen da publikum lyste med mobilene sine under Maja Steien Hognestad og Aurora Linnea Furuly sin versjon av Rediohead-låta «Creep».

I tillegg til en festdag for små og store, skulle ungdommens motivasjonspris deles ut.

Den ble i år tildelt Madelen Rene Mortensen og Anneli Heimdal Rambø, som begge er aktive i både idretts- og kulturmiljøet i hjemkommunen.

– Det er veldig stas å få denne prisen! Jeg er en ekstremt stolt trener, sa Madelen.

Madelen Rane Mortensen og Anneli Heimdal Rambø ble tildelt ungdommens motivasjonspris under nasjonaldagsfeiringa i Barduhallen.

Takket for prisen

Hun er trener for flere partier i turn, og har laget programmet for rundt 90 barn i alderen 6–13 år som skal delta på kretsens største turnstevne i Tromsdalen nå i mai.

Anneli har blant annet vært leder av Bardu ungdomsråd de fire siste årene, som er de som deler ut ungdommens motivasjonspris, og har sitt siste år som leder i år.

– Tusen hjertelig takk! Jeg setter utrolig stor pris på å få denne prisen, kanskje spesielt fordi jeg har vært med på å dele den ut de fire siste årene. Det er veldig fint og rørende å få den, spesielt siden dette er mitt siste år som leder av ungdomsrådet, sa Anneli.

Fin bygd for ungdom

Hun trakk også frem hvor viktig møteplasser for ungdom er, spesielt etter pandemien, og sa at Bardu er ei fin bygd å vokse opp i.

– Jeg håper mitt arbeid har gjort en forskjell. Om bare én person sin dag har blitt bedre av det jeg har gjort, så er det nok for meg. Tida mi i ungdomsrådet har vist meg at jeg har en stemme, og lært meg hvordan jeg kan bruke den til å gjøre en forskjell. Det er jeg veldig takknemlig for, avsluttet Anneli.

Powered by Labrador CMS