RETUR: Kjersti Lunde returnerer til jobben som kirkeverge i Bardu. Arkivfoto: Knut Solnes
RETUR: Kjersti Lunde returnerer til jobben som kirkeverge i Bardu. Arkivfoto: Knut Solnes

Sluttet i jobben for tre år siden – nå er Kjersti tilbake

Kjersti Lunde er ansatt som ny kirkeverge i Bardu. Det vil si ny er kanskje ikke rette ordet. Hun hadde samme jobben i en periode fra 2015 til 2019.

Publisert Sist oppdatert

Hun startet i jobben allerede denne uka. Men det ble kun et kort innhopp, ettersom en reise som var planlagt for lenge siden gjør at hun starter med et kort fravær.

– Jeg tenkte jo ikke på dette en gang. I vår var det ikke i tankene, men i høst sa jeg at jeg kunne hjelpe til i en periode, forteller Lunde.

Som kjent har kirkevergestillinga stått ubesatt en tid etter at Toril Dybdal sluttet. Det var Dybdal som tok over jobben etter Lunde.

Fristet

Selv har Kjersti Lunde jobbet på Viken senter etter at hun forlot kirkevergejobben. Først jobbet hun der med innsalg av kurs, før hun det siste året jobbet med markedsføring og kommunikasjon. I år sa hun opp jobben på Viken, og 1. august var hun arbeidsledig.

– Jeg tenkte å kanskje starte for meg selv. I alle fall skulle jeg bruke høsten til å tenke på hva jeg skal bli når jeg blir stor, forteller hun muntert.

Men kirkevergejobben fristet, og da menigheten gikk for en ny formell utlysning slo hun til.

Frisk pust

– Dette liker jeg. Det blir artig, sier hun.

Sist hun var kirkeverge markerte hun seg blant annet med å være god på kommunikasjon med folk i bygda. Lunde var flink til å fortelle om hva Bardu menighet jobbet med.

Flere nye er nå på plass i menighetsarbeidet etter at Lunde forlot. Blant annet er ny sogneprest på plass, og ny menighetspedagog blir det og.

– Det er kommet en del nye ja, og det er fint med frisk pust. Jeg har truffet dem, og ser at det blir en herlig gjeng å jobbe med, sier Lunde.

Tredje valg

Nå skal Bardu menighet selv ta ansvaret for egne regnskap. Det blir nytt fra året som kommer. Tidligere har Målselv kirkelige fellesråd stått for dette.

– Den som har ført regnskapene også for oss går av med pensjon, så nå må vi ta det selv. Men det blir bare spennende. Og så er jeg jo så heldig at jeg får være med på mitt tredje valg som kirketjener, sier hun.

Hun fikk valget både i 2015 og 2019, og nå altså et nytt kirkevalg i 2023.

Powered by Labrador CMS