Økt fokus på smittevern:

FOKUS PÅ SMITTEVERN: I sammenheng med storøvelsen og spredningen av covid-9-viruset setter Forsvaret fokus på økt hygiene. Foto: Winnefride Steen/Forsvaret
FOKUS PÅ SMITTEVERN: I sammenheng med storøvelsen og spredningen av covid-9-viruset setter Forsvaret fokus på økt hygiene. Foto: Winnefride Steen/Forsvaret

– Smitte er noe vi tar alvorlig til vanlig, men enda viktigere nå

MÅLSELV: I forkant av Cold Respons, som starter 2. mars, øker Forsvaret fokus på hygiene og informasjon om smittevern. Dette kommer som en konsekvens av spredningen av koronaviruset.

Publisert Sist oppdatert

Brynjar Stordal, pressetalsmann ved Forvarets Operative Hovedkvarter (FOH), forteller at soldatene har fått den informasjonen som er tilgjengelig for resten av folket. I tillegg er de bedt om å følge med i media og utviklingen av spredningen. Soldatene skal være oppdatert på smittefaren og hva de skal gjøre ved en eventuell smitte.

­– Vi tar større hensyn til smittevern for å unngå smitte blant våre soldater. Vi har fokus på økt årvåkenhet og hygiene. Smitte er noe vi tar alvorlig til vanlig, men enda viktigere nå. Vi sørger for at alle er informert om symptomer og hva de skal gjøre hvis de opplever det, forteller Stordal.

Vurderer situasjonen utfra smitteutviklingen

Stordal forteller at Forsvaret har tett dialog med Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet.

På bakgrunn av denne vil Forsvaret gjøre eventuelle endringer på sin aktivitet utfra den utviklingen viruset tar. Tiltakene som gjøres er ikke bare viktig for å unngå smitte blant soldatene, men også med tanke på smitte blant sivilbefolkningen.

– Vi er absolutt en del av samfunnet, sier Stordal

På plass i Norge

Under Cold Respons er det omlag 6000 soldater som deltar fra andre nasjoner. Sammen med de norske er det totalt ca 15000 som deltar på øvelsen. Nasjoner som stiller med personell er USA, Storbritannia, Nederland, Tyskland, Frankrike, Belgia, Danmark, Finland og Sverige. Mange av de utenlandske soldatene er allerede på plass i Norge for å drive med innledende vintertrening, en del har også vært her over tid.

– Muligheten for at de at tatt med seg smitte går ned for hver dag som går av inkubasjonstiden på 0 til 20 dager, sier Stordal.

Powered by Labrador CMS